VadeVi
Alta Alella presenta les noves anyades de 27 referències

Alta Alella · Cava Privat – Celler de les Aus ha presentat aquest dilluns les noves anyades de 27 referències, en una jornada de portes obertes per a professionals i col·laboradors, on el vi ha estat el protagonista transversal en un programa d’activitats culturals, artístiques i gastronòmiques, que ha comptat amb la col·laboració de xefs de la zona i 17 productors ecològics i/o gourmets i/o sense gluten. En Josep Maria Pujol-Busquets defineix les seves noves anyades com a ‘nous vins’ i és que les elaboracions són específiques en funció de cada anyada amb el màxim respecte a l’entorn i buscant la màxima expressió del terroir.

Els vins d’Alta Alella · Cava Privat – Celler de les Aus persegueixen potenciar el concepte de terroir amb l’expressió més genuïna de les varietats pròpies com la Pansa Blanca i la Mataró, com a vins orgànics i/o naturals. És per això que, entre les 27 noves referències, destaquen la segona anyada del AA CAU D’EN GENÍS (2015), elaborat amb raïm de la parcel·la més vella de pansa blanca (més de 60 anys), o el vi negre ecològic XTREM (2013, elaborat amb Mataró). A més, es presenten dos nous vins de producció limitada i que es vendran en exclusiva al Centre d’Enoturisme del celler. El primer és l’AA MÍTIA DULCIS (2007): un vi negre dolç elaborat amb la varietat Syrah, que en Josep Maria Pujol-Busquets defineix com “la tradició mediterrània llaminera”. També es presenta l’AA 1981, un vi blanc ranci elaborat amb pansa blanca que el seu creador presenta com “Ismael Manut. La revolució del vi d’Alella”.

La família Pujol-Busquets Guillén ha obert les portes del seu celler per mostrar la filosofia dels seus vins i de les seves vinyes en el seu entorn, el Parc Natural de la Serralada de Marina, amb privilegiades vistes al Mediterrani i al skyline de Barcelona.

Precisament aquesta situació privilegiada ha inspirat a l’equip de Majoral en el disseny d’una nova joia de plata de llei 925 creada especialment per a l’emblemàtic cava AA MIRGIN · MAJORAL, amb un packaging d’edició especial. Mentre, el treball de Majoral es nodreix de les textures i peculiaritats de la naturalesa a l’illa de Formentera. Alta Alella – Privat, amb les seves vinyes mirant al mar, ofereix amb el cava AA MIRGIN l’expressió de les aromes del terroir mediterrani.

La família Pujol-Busquets Guillén presenta els seus nous projectes després de tancar l’exercici 2015, amb més de 3 milions de facturació i un increment respecte l’exercici anterior del 20%. El paper de l’entorn i del concepte enològic del celler en aquest creixement és molt important: un 60% d’aquest increment correspon a les activitats relacionades amb l’enoturisme, seguides dels augments en nacional (16%) i exportació (13%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa