VadeVi
Amants del vi de 20 països es troben a la Costa Daurada per conèixer els seus vins
Wibe lovers

!--akiadsense-->

Una cinquantena de ‘wine lovers">’ d’una vintena de països d’arreu del món, així com de diferents punts de Catalunya i de l’Estat d’espanyol, participaran aquest dimecres, 14 de febrer, a un tast magistral de vins de diverses denominacions d’’origen vitivinícoles de la demarcació de Tarragona.

Organitzat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, i conduït per Josep Pelegrín, millor sommelier de l’Estat el 2016, serà un tast a cegues per donar a conèixer cinc varietats de raïm que representen els vins catalans: garnatxa, sumoll, trepat, garnatxa i macabeu.

Aquesta actuació s’emmarca en la commemoració del 6è aniversari de la comunitat internacional on-line d’amants del vi de referència, la #winelover community, que la Costa Daurada acollirà del 14 al 17 de febrer. Aquesta comunitat està integrada per periodistes, bloguers, professionals del sector del vi, i aficionats d’arreu del món que comparteixen la seva passió pel vi i l’enoturisme.

Aquest viatge de quatre dies permetrà a aquest grup de prescriptors del món del vi visitar els atractius més importants de la Costa Daurada com a destinació enoturística i comparteixin la seva experiència a través dels seus canals on-line (blogs, xarxes socials…), tot creant continguts i donant visibilitat a la marca i destinació en aquests canals en diferents mercats potencials, i posicionant la Costa Daurada com a destinació de referència en el producte enoturístic. A més, també cal tenir en compte que molts dels participants, a més de ser influenciadors on-line, també ho són en altres nivells del sector (sommeliers, empresaris, organitzadors d’esdeveniments, periodistes, consultors, etcètera).

La trobada està impulsada per l’ambaixador a Catalunya de la comunitat winelover ">i propietari de l’empresa SweetEasy Wine Tours, Sinisa Curovic, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de la Generalitat de Catalunya. A més, es compta amb la col·laboració de les següents denominacions d’origen: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat i DO Tarragona; del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, i dels consells comarcals del Priorat i de l’Alt Camp.

A banda del tast magistral la trobada anual també inclourà la descoberta dels paisatges vitivinícoles del Priorat i de la Conca de Barberà, la visita a la ‘catedral del vi’ de Nulles, i una visita a la ciutat de Tarragona, entre altres activitats. Durant el sopar de cloenda, el dissabte 17 de febrer, els participants tindran l’oportunitat de tastar vins de totes les esmentades denominacions d’origen.

Entre els participants, procedents de països com els Estats Units, Suècia, Alemanya, Itàlia, Romania o Portugal, destaquen el bloguer i fundador de la comunitat Luiz Alberto, amb més de 43.500 seguidors a Twitter i situat entre els Top 20 Worldwide Wine Influencers">, a més de ser jutge en competicions internacionals. També hi ha Magnus Reuterdahl, bloguer i periodista de la revista especialitzada més gran de Suècia, i també un dels influenciadors més importants en el món del vi.

En edicions anteriors, l’esdeveniment anual de la #winelover community ">va tenir lloc en altres indrets d’Europa relacionats amb el sector vitivinícola, com Umbria, Trieste, Lisboa, Jerez, Grècia o Romania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa