VadeVi
Les anècdotes de la BWW, la primera fira exclusiva de vi de Barcelona
  • CA
La part central de la BWW era pels cellers independents 'Disneyland'
La part central de la BWW era pels cellers independents ‘Disneyland’ | M.R.F.

!–akiadsense–>

El vi ha estat protagonista per primera vegada en solitari a una fira professional a Barcelona. La Barcelona Wine Week tanca i deixa anècdotes que no han estat centrals però que també han format part, en algunes ocasions imprescindible, d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

Pel que fa la distribució, una part estava dedicada als grans estantds de cellers. Vallformosa o Pinord entre d’altres tenien el seu propi espai creat expressament per l’ocasió i tenint en compte les diferents alçades del pavelló estaven situats a la part més alta de la fira, entrant per la porta principal de l’avinguda Maria Cristina a l’esquerra. El gruix de la superfície estava dedicat als cellers agrupats per territori i al final de tot, hi havia els prop de 70 cellers independents. Alguns d’aquests, en to de broma, quan s’havien de referir a la part central de la fira li deien ‘Disneyland’, i els cellers que es presentaven sota els paraigües de denominacions d’origen asseguraven que la zona amb grans estands eren els de ‘Villarriba’.

Més enllà de la disposició en l’espai quan un passejava per la fira hi havia uns elements indispensables, segurament els menys agraïts, i que en alguns moments de màxima afluència s’havien de fer forts per poder passar enmig de la gent. Eren els carros de les copes i els contenidors d’ampolles i de paper i cartró. Els primers han arribat a moure més de 60.00 copes Riedel. Recollien les utilitzades a cada un dels estands i les tornaven netes.

Els carrets de les copes Riedel anaven amunt i avall per la fira sense descans
Els carrets de les copes Riedel anaven amunt i avall per la fira sense descans | M.R.F.

!–akiadsense–>

Els que anaven també amunt i avall, però de forma més discreta eren els glaçons. Fins a 25.000 kg de gel en tots els seus formats s’han servir per mantenir a la temperatura adequda els vins d’aquesta fira. En aquesta ocasió eren els mateixos cellers el que havien de dirigir-se als dos punt habilitats a punta i punta de la fira per tal de proveir-se.

Com dèiem també hi havia els contenidors. Tots del mateix color verd, amb un cartell s’indicava de quina fracció es tractava, han mostrat l’aposta de la Barcelona Wine Week per la sostenibilitat. No ha estat l’única, ja que les identificacions de visitants i expositors, indispensables per poder accedir a la fira ja no són de plàstic, són de cartró i per primera vegada, en una aposta novedora a Fira de Barcelona, els mòduls de fusta aglomerada dels estands no es llençaran com passa habitualment sinó que es guardaran per poder-se utilitzar en noves edicions. Amb tota probabilitat l’any vinent.

Els mòduls dels estands en aquesta ocasió no es llençaran per reutilitzar-se en properes edicions de la BWW
Els mòduls dels estands en aquesta ocasió no es llençaran per reutilitzar-se en properes edicions de la BWW | M.R.F.

!–akiadsense–>

La banda sonora d’aquesta fira l’ha posat el soroll eixordador de les ampolles buides quan es llençaven als contenidor. Una situació inevitable però que, per exemple, a l’apartat de Vins de Mallorca ha impedit mantenir algunes converses amb normalitat.

Els test de la DO Cava per comprovar els coneixements d'aquesta denominació
Els test de la DO Cava per comprovar els coneixements d’aquesta denominació | M.R.F.

!–akiadsense–>

Altres coses que s’han pogut fer durant aquests tres dies més enllà de fer contactes entre cellers i compradors ha estat per exemple, comprovar el grau de coneixement sobre el cava. A l’estand de la DO Cava, qui volia es podia posar a prova amb un test que es feia allà mateix.

Mariona Rendé, propietària del celler Rendé Masdéu amb el seu Vi de Fang
Mariona Rendé, propietària del celler Rendé Masdéu amb el seu Vi de Fang | M.R.F.

!–akiadsense–>

També ha creat molt expectació el Vi de Fang de Rendé Masdéu. Convidats per la fira ide forma gratuïta com a mostra de solidaritat, els responsables del celler arrasat per la crescuda del riu Francolí han pogut mostrar algunes de les ampolles recuperades de sota la runa i també altres dels que ara són també els seus vins, com el de ‘Al vostre costat’ que van elaborar diversos cellers de la DO Conca de Barberà

Un dels vins del cantant Sting de la Toscana que s'ha pogut tastar a la BWW
Un dels vins del cantant Sting de la Toscana que s’ha pogut tastar a la BWW | M.R.F.

!–akiadsense–>

I tot que una de les normes no escrites de la fira deia que no s’hi podia entrar vi que no fos català o espanyol i que d’alguna manera estigués representat a la mostra, la veritat és que sense buscar gaire s’ha pogut tastar, per exemple, el vi del cantant Sting, l’ex líder de Police, del seu celler a la Toscana. En aquesta ocasió en una de les xerrades en la que es relacionava el rock amb el vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa