Canvi en la junta directiva de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumillers, UAES. Pablo Martín, de l’Associació de Castella i Lleó, posa punt final a la seva presidència al capdavant de l’entitat -després de 14 anys- i, malgrat que ha estat nomenat president d’honor, deixa pas en aquest càrrec a Rafael Bellido, sommelier i consultor, president de la Federació Andalusa de Sommeliers i fins ara secretari de l’agrupació.
La renovació, segons informa l’entitat, també afecta la resta de la junta directiva on, per primer ha entrat una dona: l’actual presidenta de l’Associació Catalana Anna Vicens entra en concepte de vicepresidenta. Vicens es mostra il·lusionada amb el projecte, al qual s’incorporen “amb diverses idees de canvis”, avança a Vadevi. Per últim, substituint Bellido, a la secretaria, hi será d’ara endavant el canari David Ghosn.
Tot plegat, s’ha votat en el marc de la darrera Assemblea de la UAES, celebrada a primers de setmana al Museu del Vi de Jumilla, i que ha reunit 45 representants dels més de 4.000 sommeliers associats. Aquesta trobada se celebra anualment de manera itinerant en diverses regions del vi de l’Estat, i en aquest cas, més enllà de la reunió a l’emblemàtic Museu, ha servit perquè els assistents poguessin visitar diversos cellers de la zona i gaudir de la gastronomia murciana.
La nova junta directiva queda configurada així:
- Presidència: Rafael Bellido, president de la Federació Andalusa d’Associació de Sommeliers
- Vicepresidència: Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
- Secretaria: David Ghosn, Presidente de la Asociación Oficial de Sumilleres de Canarias.
- Vicesecretaria: Daniel Arias, Presidente de la Asociación Balear de Sumilleres
- Tresoreria: Francisco Berenguer, Presidente de la Asociación de Sumilleres de Alicante ASECA
Vocalies:
- Ramón Sánchez Camacho, president Associació de Sommeliers de Castella-La Manxa.
- Carlos Nicolás, president Associació de Sommeliers de la Regió de Múrcia.
- Gorka Uriarte, president Associació d’Euskadi de Sommeliers.
- Juanjo Figueroa, president Associació Galega de Sommeliers.
- Rubén Rocha, president Associació de Sommeliers i Bàrman d’Extremadura.