VadeVi
Antoni Cruces (AVC): “La Llei Vitivinícola hauria pogut ser més valenta i atrevida”
Raïm de la DO Empordà

!--akiadsense-->

L’Associació Vinícola Catalana celebra l’aprovació de la nova llei vitivinícola però demana que el reglament es faci el més ràpidament possible. El seu secretari general, Antoni Cruces, explica a Vadevi que “la llei hauria pogut ser més valenta i més atrevida i entrar en alguns aspectes que no s’esmenten i que caldrà trobar-hi un lloc quan es faci el reglament”.

Així des de l’AVC lamenten que no es parli de vins i vinyes que no estan sota l’empara de cap denominació d’origen o dels vins sense intervenció o del canvi climàtic a la vinya o de la promoció tant interna com externa dels vins catalans. Per Cruces “cal que hi hagi consum. Si no aconseguim fer una bona promoció dels vins a Catalunya però també a fora i s’hi destinen pressupostos, tenir el sector ben ordenat no servirà per res”.

La Llei Vitivinícola era un assignatura pendent del sector i finalment aquest dimarts ha vist la llum i ho ha fet amb un ampli consens, només amb l’abstenció de la CUP. Un fet que Cruces valora molt positivament “és un reconeixement pel sector del vi i mostra com tots els partits polítics valoren la seva importància com un dels motors de l’economia catalana. Estem molt contents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa