VadeVi
Aprendre a fer vi o a ‘tunejar’ espumosos
  • CA

El primer d’octubre arrenca la tercera edició de l’Espai del Vi Català, una proposta formativa que, durant aproximadament tres mesos, ofereix una àmplia radiografia del panorama vitivinícola de Catalunya. El curs s’estructura en 13 sessions, concentrades els dissabtes al matí, i inclou classes teòriques de la mà d’alguns dels millors professionals del sector (René Barbier, Raül Bobet, Ton Mata, Anna Espelt, Josep Lluís Pérez, entre molts d’altres) i l’opció de tastar més d’un centenar de referències vinícoles d’arreu del territori.

Enguany, entre les novetats que incorpora el curs hi ha l’espai on es desenvoluparan les classes, que es trasllada al Valkiria Hub Space (Carrer de Pujades, 126), un espai de coworking ubicat al 22@. Les seves instal·lacions estan ben condicionades per a donar les classes, per acollir tallers temàtics directament vinculats amb el vi i algunes festes que anomenen “Science & Tech Wine Parties” i que barrejaran música, vins i aprenentatge. Al Valkiria Hub, a més, hi ha un espai restaurant en el qual a partir d’ara s’incrementarà la presència de vi català a la carta.

Sumat a tot això, encara, hi ha uns tallers especials de team building, com aquest d’aprendre a “tunejar un espumós”, en el qual es donaran les eines necessàries (i quantitats possibles) per a elaborar un espumós a mida a partir d’un vi base i diversos elements com el sucre, cítrics o tanins.

D’altra banda, tot i que el curs inicialment s’està impartint a Barcelona de forma exclusiva, s’està estudiant expandir la formació a altres indrets del territori, fora de la ciutat comtal, a partir del 2017.

Una altra de les novetats que presenta l’Espai té a veure amb la seva organització, que des d’aquest estiu s’ha constituït en cooperativa. Aquesta cooperativa, doncs, continuarà apostant fort per la formació en vitivinicultura de Catalunya a través de la nova edició del curs i activitats paral·leles, i estudia el llançament del primer viver de microelaboradors de Catalunya per a oferir el coneixement necessari perquè les persones interessades aprenguin a fer el seu propi vi.

Les inscripcions per al proper curs curs estan obertes i es poden formalitzar a través d’aquest enllaç.

També podeu consultar el calendari de sessions programades i els professors que impartiran el curs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa