VadeVi
Aquest setembre torna la ‘Verema Solidària’
  • CA

Verema Solidària, la iniciativa que combina vi i solidaritat, escalfa motors pel que l’organització considera una “edició renovada”. Enguany, coincidint amb la cinquena cita, el programa acull activitats d’estiu, un sopar a la tardor i quatre jornades de verema que tindran lloc en diversos punts del territori català: Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons. Alt Penedès), Celler Altavins (Batea, Terra Alta); Celler Can Calopa-L’Olivera (Parc de Collserola, Barcelonès) i Celler Can Morral del Molí (Ullastrell, Vallès Occidental).

Els projectes oferiran una jornada enosolidària amb visita al celler i activitats que dissenyin al seu gust emmarcades en tres categories: la jornada de Verema Solidària amb una capacitat aproximada de 300 persones i dinar; la micro-verema, amb menor aforament i també dinar inclòs; i la jornada de portes obertes.

Enguany, cada celler ha triat l’entitat a qui desitja que es destinin els fons recollits solidàriament i que també col·laboraran en l’organització de la verema. Quatre cellers, quatre entitats, que es repartiran els fons de manera equitativa. Un dels criteris marcats ha estat que siguin entitats de proximitat per a cada projecte vitivinícola.

  • Saó Prat. El Prat de Llobregat. Entitat orientada a fer acompanyament, orientació, suport educatiu, formació i ocupació de persones en risc d’exclusió social.
  • La nineta dels ulls. Tarragona. Fundació de suport a la recerca en retinoblastoma, el tumor ocular més freqüent en menors de 6 anys.
  • Centre Heura. Barcelona. Centre d’atenció, acompanyament i acollida a persones sense llar.
  • Fundació MSD – Dèficit Múltiple de Sulfactasa. Ullastrell. Entitat que recapta fons per a la recerca biomèdica d’aquesta malaltia minoritària.
18/09 Verema Solidària a Finca Parera

Viu l’experiència de la Verema Solidària

Les dates previstes per participar en una jornada de Verema Solidària, per celler, son:

La finca agrícola ecològica està destinada al conreu de la vinya i l’olivera, emplaçada entre les poblacions d’Abrera, Martorell i Ullastrell. Una descoberta del territori vinícola de proximitat, on generació rere generació han fet possible mantenir unes vinyes guardades pel temps.

  • 10 de setembre: Verema nocturna a Altavins

Amb en Joan Arrufí al capdavant, s’ofereix una verema a la terra de la garnatxa blanca. Al cap vespre, a la fresca, sopar i sorpresa final.

El vinyeró Ruben Parera fou l’impulsor de la Verema Solidària l’any 2016. En aquesta cinquena edició, obre les portes a la seva finca de Sant Llorenç d’Hortons per tallar la pobresa i l’exclusió social.

Al cor de la serra de Collserola hi ha la finca municipal de Can Calopa, que conserva les úniques vinyes de la ciutat de Barcelona. Aquí no només s’hi elaboren vins i olis barcelonins sinó que, a més, ho fan promovent un projecte d’inclusió sociolaboral. Can Calopa, de la mà de L’Olivera, fa possible que persones en risc d’exclusió s’incorporin al món laboral dins d’una proposta vinícola i agroecològica. 

Verema solidaria 2018 a Gramona

Sopar solidari

El moment per retre comptes dels resultats obtinguts i plantejar nous reptes tindrà lloc en el marc d’un sopar solidari que vol aplegar el sector vitivinícola i el tercer sector. Els vins resultants de l’edició es presentaran públicament la primavera de l’any que ve, tal com s’ha fet en les edicions anteriors.

Verema Solidària segueix comptant un any més amb l’ajuda del seu equip de voluntaris, que inclou sommeliers, comunicadors, personal tècnic, entre d’altres. El projecte treballa dia a dia per vincular més patrocinadors i col·laboradors. Per a més informació es pot escriure al correu [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa