VadeVi
Aquest 2016 tornen les ‘Biblioteques amb DO’

La quarta edició de “Biblioteques amb DO” torna aquest 2016 amb noves propostes arreu del territori català. Enguany, 49 biblioteques públiques repartides per territori de les onze DO de Catalunya acostaran la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, entre d’altres.

Un programa variat en què es dedicarà cada mes, de gener a desembre a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. Algunes biblioteques complementen la programació d’activitats amb la producció d’una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Amb aquest projecte es pretén dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d’oferir serveis de qualitat. A més, es busca atraure nous perfils a les biblioteques, renovar la carta d’activitats culturals que ofereixen els espais bibliotecaris, ampliar la xarxa de col·laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

“Biblioteques amb DO” va nàixer al 2013 i va comptar amb la col·laboració de 25 biblioteques. Des de llavors el projecte ha anat creixent fins que el 2015 ja hi havia 48 participants que, en total, van organitzar 269 activitats i van atraure a més de 13.400 participants.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs i agents de turisme.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa