VadeVi
Els aranzels de Trump afecten greuement el 90% dels cellers de tot l’estat
  • CA
Donald Trump vol apujar els impostos al vi europeu que es ven als Estats Units

!--akiadsense-->

La Federació Espanyola del Vi, la FEV, ha fet una enquesta entre els seus associats per conèixer l’impacte de l’aplicació d’areanzels adicionals per part dels Estats Units sobre els cellers de tot l’estat. Prop d’un 90% dels cellers consideren que els afecta greument. La mostra que s’ha obtingut, és segons la FEV, suficientment representativa per extrapolar les conclusions a tot el sector del vi envasat.

En menor o mejor mesura, tots els cellers han manifestat pèrdues en la seva facturació del mes de novembre de 2019 en comparació amb el mateix mes de l’any anterior i coincideixen en que de mantenir-se aquesta mesura durant 6 mesos (fins el mes d’abril de 2020), patirien una pèrdua en les vendes que podria oscil·lar entre un 35% i un 50%.

Pels cellers, els grans, els mitjans, els petits i fins i tot les micorempreses, els Estats Units suposen de mitjana quasi el 26% de les seves exportacions fora de la Unió Europea i és el seu tercer destí d’exportació. No obstant això, per un de cada quatre cellers, aquest país és el seu principal comprador.

Des de l’entrada en vigor dels aranzels adicionals del 25% el passat mes d’octubre, l’àmplia majoria s’han vist obligats a augmentar el preu de venda al públic dels seus productes entre un 15% iun 25%. Per altra part, al voltant d’un terç dels cellers han optat per absorbir aquest increment reduint el marge de benefici propi o el que correpon al distribuïdor o importador.

Davant d’un possible increment de la quantitat de l’aranzel o la seva ampliació a altres categories, els cellers de l’estat s’han mostrat molt preocupats i alguns considerarien la seva sortida del mercat nordamericà si això passa, especialment les empreses més petites perquè no podrien absorbir un nou augment. Entre els cellers més grans, les principals opcions per mantenir la seva posició en aquest mercat, passen per incrementar les seves activitats promocional als Estats Units.

El resultat d’aquesta enquesta, la FEV ja els ha fet arribar al govern espanyol i també al comissari europeu de comerç, Phil Hogan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa