VadeVi
Arrenca la 5a edició del Certamen de Relats Eròtics del Penedès, sempre lligats al vi
  • CA
El cinquè concurs de relats eròtics de la D.O. Penedès
El cinquè concurs de relats eròtics de la D.O. Penedès | Fundació Futura

!–akiadsense–>

Arriba la cinquena edició del Certamen de Relats Eròtics del Penedès, on el vi o Clàssics Penedès prenen tot el protagonisme. Davant l’èxit que van assolir les darreres convocatòries, aquesta regió ja pot presumir d’haver-se consolidat com tot un referent en la vinculació de l’erotisme, el vi i la literatura, continuant amb una temàtica molt vinculada a l’oferta vitivinícola penedesenca. La proposta, organitzada per la Fundació Futura Penedès i que compta amb el patrocini de la DO Penedès, d’Euroselecció i Tastavins, el Restaurant Pere del Maset, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el consell comarcal i l’Incavi, vol continuar donant a conèixer aquesta zona vitivinícola i també la seva forma peculiar d’elaboració de vins i Clàssics Penedès. És per això que les bases del concurs incorporen elements que cal tenir en compte a l’hora d’escriure els relats, com ara el vocabulari del món vitivinícola, les varietats tradicionals del Penedès o els cellers que formen part de la seva DO.

La DO Penedès definirà el seu futur en el Pla Estratègic que comença a redactar
Els paisatges de la D.O. Penedès | Cedida

!–akiadsense–>

Coque Tuyà, presidenta de la Fundació Futura, ha explicat a ‘Vadevi’ com aquest concurs va néixer a l’Ateneu Barcelonès “amb la idea de vincular els relats eròtics i el vi, per incorporar no només el vi i el seu món a la literatura d’aquest gènere sinó també la gastronomia”. Així, a l’entrega de premis, a més de vins també es mostren productes de proximitat perquè, ha afirmat Tuyà, “és un projecte global” que, malgrat que posa el vi en un punt central, vol anar “més enllà”. És per això que tant la D.O. Penedès com l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal, etc. van decidir sumar-se i col·laborar amb el projecte. Enguany, el lliurament dels premis tindrà lloc durant l’estiu de 2021 al celler Oriol Rossell, un dels emblemàtics de la Denominació d’Origen, per tal que els participants puguin gaudir d’unes hores en un lloc tan especial del Penedès en una cerimònia que, malgrat les circumstàncies, es farà tan especial com pugui.

Enoturisme Penedès

!–akiadsense–>

Pel que fal al jurat, Coque Tuyà ha precisat que estarà format per persones vinculades tant al món literari i artístic com al vitivinícola, com, ja siguin agents, escriptors i editors com enòlegs, periodistes del vi… Enguany, els escollits són Joan Bruna, Susagna Aluja, Lluís Delgado, Ramon Nadal, Ruth Troyano, Pere Escudé, Ramon Roset, Zoltan Nagy, Oriol Guilera i Pilar Blasco. La presentació de les obres va començar a finals del mes de gener i continuarà fins les dotze de la nit del dia 13 de juny de 2021, la data límit establerta. Pel que fa a les bases, es poden trobar tant a la web www.futuralocal.org com a www.dopenedes.cat, i estableixen tres premis per a les obres guanyadores.

  • El primer premi serà de 500€, atorgat per la D.O. Penedès, a més d’una dotzena de copes Riedel, cortesia d’Euroselecció, i d’un lot de dotze vins del Penedès.
  • El segon premi seran dos àpats per a dues persones al Restaurant Pere del Maset, de Sant Pau d’Ordal, a més d’una dotzena de copes Riedel, cortesia d’Euroselecció, i d’un lot de sis vins del Penedès.
  • Finalment, el tercer premi consistirà en un tast o maridatge dirigit a la Sala Espai Penedès de l’Acadèmia de Tastavins de Barcelona, una dotzena de copes Rieldel cortesia d’Euroselecció i un lot de tres vins del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa