VadeVi
Arrenca la campanya de verema a Mas Blanch i Jové
  • CA

El celler Mas Blanch i Jové comença aquesta setmana la campanya de verema on preveuen recollir uns 60.000 kg de raïm, tot ell manualment, i que esperen “d’excepcional qualitat” malgrat les altes temperatures d’aquest estiu i la sequera que ha patit el territori on estan situades les seves vinyes.

Aquest celler, situat a la subzona de Les Garrigues, té les vinyes a dins del municipi de la Pobla de Cérvoles, en un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700m d’altura). Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color.

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc i també a la filosofia d’esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l’arribar el dia es collit manualment en caixetes de 20kg.

La verema d’enguany comença amb el macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a finals d’octubre que s’acabarà de collir, suposant una entrada total d’uns 60.000 Kg (uns 3750 Kg, per hectàrea).

Aquest cap de setmana (dissabtes i diumenges d’11h a 14h), els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové podran sentir l’aroma del vi que s’està fent, passejar per la Vinya dels Artistes i provar el raïm que encara queda per collir, per després tastar a dins del celler una selecció dels seus vins Saó.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa