VadeVi
Arriba a Barcelona un nou concepte de supermercat que obvia el vi català
  • CA
Vins blancs que es poden trobar a Primaprix, la majoria de la D.O Rueda
Vins blancs que es poden trobar a Primaprix, la majoria de la D.O Rueda | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

La cadena de supermercats Primaprix ha desembarcat aquest dimarts a Barcelona, en concret al barri de Poblenou. Es tracta d’un nou concepte de botigues en el que es poden trobar primeres marques a un preu molt rebaixat. Vindria a ser una mena d’outlet però, enlloc de ser de roba o calçat, és d’alimentació, cosmètica i drogueria.

A la botiga, situada a la Rambla del Poblenou amb el carrer de Pere IV, es constata que la secció de vins té una certa importància. Però als seus lineals, amb més de 50 referències, només n’hi ha tres que siguin catalanes. I són en concret tres caves: Anna de Codorníu i els Brut i Brut Nature de Jaume Serra. Però cap vi tranquil.

Segons han explicat des del departament de comunicació en declaracions a Vadevi, això és així “perquè no hem trobat cap oferta de vi català per poder oferir un preu atractiu als nostres clients, però més endavant segurament n’hi haurà”.

Els tres caves catalans que es troben al supermercat Primaprix de la Rambla del Poblenou
Els tres caves catalans que es troben al supermercat Primaprix de la Rambla del Poblenou | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

El funcionament del supermercat es basa en la recerca de partides de producte que per alguna raó es venguin a un preu més reduit, per exemple perquè canviin de packagin o naming. D’aquesta manera els preus que s’ofereixen són realment molt competitius si es comparen amb els d’un supermercat normal. Entre les referències de vins blancs s’hi troben una gran quantitat de vins de la DO Rueda -la majoria amb diferència-, i entre les de negres destaquen els vins de la DOQ Rioja. Però cap de català. Ni un de sol.

Vins negres als lineals del supermercat Primaprix, la majoria D.O Rioja
Vins negres als lineals del supermercat Primaprix, la majoria D.O Rioja | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

Però encara n’hi ha més. Primaprix regalava aquest dimarts als seus clients, amb motiu de la inauguració de la botiga, un vi negre. Català? Tampoc. Es tracta d’un vi monovarietal de cabernet sauvignon elaborat pel celler Faustino Rivero Ulecia, a Ciudad Real.

El vi de Faustino Rivero Ulecia que Primaprix regala als seus clients
El vi de Faustino Rivero Ulecia que Primaprix regala als seus clients | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

Aquesta cadena de supermercats ha arribat fa poc a Catalunya i de moment té botigues a Terrassa i a Santa Coloma de Gramenet, segons expliquen des del departament de comunicació. I anuncien l’obertura d’un altre centre a Santa Coloma, al gener a Vilafranca del Penedès i més endavant segurament a Tarragona.

Des de Primaprix asseguren que “tenim una especial sensibilitat pel vi.La nostra intenció és anar ampliant el nombre de referències i, sense cap mena de dubte, més endavant hi haurà presència de vi català a les nostres botigues. Si ara no hi és no és per res més que per què no n’hem trobat”. Recordem que la majoria de cellers de Catalunya han vist minvades les seves vendes, en alguns casos fins al 50%, com a conseqüència del tancament de bars i restaurants per la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa