Arriba l’edició 10+1 de Tast amb Llops amb les entrades pràcticament esgotades

A la cita enològica es presentarà el nou Vi de Vila de la Vinícola del Priorat amb motiu del centenari

El Tast amb Llops és un dels actes paral·lels de la Fira del Vi de Falset | Montse Ferré

Tast amb Llops arriba l’onzena edició (10+1) amb tres quartes parts de les entrades disponibles ja reservades, el que demostra la consolidació de la cita enològica que se celebra anualment a Gratallops. De fet, Tast amb Llops és el primer esdeveniment paral·lel a la Fira del Vi de Falset que es va organitzar amb la idea d’omplir el Priorat d’activitats coincidint amb el certamen. En aquesta edició, Tast amb Llops tindrà lloc el dissabte 29 d’abril a les 18h a la plaça de Dalt, als jardins de l’Hotel Cal Llop, organitzador de la cita.

Des de l’organització asseguren que si la desena edició va significar un punt d’inflexió en la trajectòria de Tast amb Llops, l’onzena serà la consolidació i l’inici d’una nova etapa amb voluntat d’aconseguir una major projecció internacional. La cita reunirà al voltant de 250 winelovers i professionals del vi i comptarà amb la participació dels 11 cellers de Gratallops que elaboren vins amb el distintiu de qualitat i origen Vi de Vila, amb la novetat que s’incorpora un nou membre: el Vi de Vila que presentarà en primícia a Tast amb Llops la Vinícola del Priorat, que integra les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i Baixa, i que celebra aquest 2017 els 100 anys de vida.

Els cellers de Gratallops que participen un any més a Tast amb Llops presentant les noves anyades, els Vi de Vila i els vins de guarda són:

  • Celler de l’Abadia
  • Clos Mogador
  • Clos i Terrasses
  • Álvaro Palacios
  • Sara i René Viticultors
  • Clos Figueras
  • Ripoll Sans
  • Meritxell Pallejà
  • Celler Cecilio
  • Mas Martinet
  • Fredi Torres Viticultor
  • Celler Devinssi

Com a cellers convidats, comptarà en aquesta edició amb elaboradors del Priorat, Conca de Barberà, Penedès, Bierzo i Côte Rôtie. Els convidats comparteixen filosofia amb els elaboradors de Gratallops: vins de màxima qualitat, raïm autòcton i produccions limitades que reflecteixen el terroir i l’anyada a cada ampolla:

  • Mas d’en Gil (DOQ Priorat)
  • Lectores Vini (DO Conca de Barberà)
  • Colet Vins (DO Penedès- Clàssic Penedès)
  • Verónica Ortega (DO Bierzo)
  • Stéphane Augier – AOC Côte Rôtie

A Tast amb Llops es podran tastar més de 60 referències de vins, les noves anyades d’alguns cellers i referències de més llarga criança d’altres, en un ambient acollidor i sempre amb la possibilitat de conversar amb el productor.

L’onzena edició de Tast amb Llops tindrà lloc el dissabte 29 d’abril a les 18h a Gratallops | Montse Ferré

La propietària de l’Hotel Cal Llop, Cristina Jiménez, recorda que la cita enològica nascuda l’any 2006 “és una festa d’esperit obert per gaudir dels millors vins de la DOQ Priorat elaborats a Gratallops en una atmosfera relaxada, amb música en directe i aperitiu, i cellers convidats que permeten descobrir vins excel·lents elaborats en altres parts del món”.

L’autor del disseny del cartell de Tast amb Llops és Claudio Bado Antuña qui, per l’onzena edició, ha volgut fer un gir radical a la imatge, abandonant el blanc i negre i el bordeus i apostant definitivament pel violeta, també relacionat amb el vi. El dibuix amaga tres rostres de llops superposats i acolorits i un eco warholià que fa la resta, transmetent una inspiració pop.

Tast amb Llops és un wine festival que cada any compta amb aperitiu i música en directe. Per l’edició 10+1, els organitzadors tornen a apostar pel jazz amb la formació Rodríguez-Capdevila-Saéz, un trio format per Lluís Capdevila al piano, la veu d’Angie Rodríguez Cruz i el saxo d’Iván Sáez. Interpretaran clàssics en anglès, castellà i català.

Vins únics i autèntics

L’entrada a Tast amb Llops té un cost de 50 euros i de les 250 entrades disponibles pràcticament ja totes estan reservades. Amb la inscripció, es poden tastar totes les referències dels cellers participants, marcades per l’autenticitat.

Tast amb Llops manté l’essència amb què es va crear fa 11 anys: posar de relleu la personalitat única i característica dels vins de Gratallops. A conseqüència de les singularitats climàtiques i de les característiques edafològiques de la zona, els vins tenen una expressió particular, reconeguda per la denominació d’origen qualificada Priorat amb la distinció de Vi de Vila.

Un any més, Tast amb Llops compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gratallops, la DOQ Priorat, Tonnelerie Saint Martin i Aguiló Vinateria.

Nou comentari