VadeVi
Artés incorpora des d’aquest setembre una formació en vitivinicultura

Després de dos anys impartint estudis de cicles formatius, l’Escola Vedruna d’Artés dona un nou impuls al seu currículum. Sumat a l’actual Cicle Formatiu de Grau Mig (CFGM) en Olis d’Oliva i Vins, i a la formació contínua per a treballadors vinculats al sector, incorpora a partir del setembre el nou Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Vitivinicultura.

Ho farà a través de l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central, l’ESVICC, que neix de col·laboració de la Vedruna i la Cooperativa d’Artés, celler amb més de 110 anys de trajectòria i important referent en la història vitivinícola del Bages.

La presentació oficial, el 30 de març a càrrec de Ferran Centelles

La presentació en públic de la nova escola es farà aquest pròxim 30 de març a les 19:00 h de la tarda i Ianirà a càrrec dels sommeliers Ferran Centelles i Sílvia Culell, companys en la redacció del Sapiens del vi de la Bullipèdia.

L’acte comptarà amb un exclusiu tast (places gratuïtes, però limitades) durant el qual guiaran un recorregut per les diferents metodologies per despullar un vi, a més de mostrar com tasten els sommeliers i com s’organitzen; tot plegat a partir d’una comunicació planera, didàctica i divertida. L’escenari serà l’interior de la nau gòtica del Convent de Santa Clara de Manresa. Les inscripcions per aquest acte són gratuïtes i ja estan obertes al web Bages Terra de Vins. L’aforament és limitat.

Enriquir culturalment i sensorialment la Catalunya Central

El Bages va ser la comarca amb més vinya de Catalunya a finals del segle XIX. Tot i patir l’efecte de la industrialització, en els darrers 30 anys ha anat recuperant terres i varietats autòctones. Cada cop són més els adeptes a la cultura del vi i més els cellers que aposten per experiències sensorials enoturístiques.

És en aquest context que neix l’ESVICC, per donar resposta, en paraules dels responsables, a la necessitat de conèixer el món de la terra i experimentar en la producció artesanal del vi. L’objectiu d’aquests estudis és també el d’enriquir culturalment les comarques de la Catalunya Central amb uns estudis que permetran gaudir-ne amb els cinc sentits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa