VadeVi
L’Associació de Dones del Món Rural renova la junta rectora

L’Associació de Dones del Món Rural ha celebrat aquest passat 17 de novembre una assemblea extraordinària en la qual s’ha votat per la renovació de la seva junta rectora. L’equip que fins ara presidia Dolors Català dona pas a una nova etapa que presidirà en els pròxims anys Rosa Domènech, enòloga i propietària del celler Xavier Clua de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta.

“Seguirem el camí iniciat ara fa quatre anys quan es va constituir l’Associació”, comparteix la nova presidenta amb Vadevi, “donant veu i visibilitat a l’entitat i a les dones que en formem part, i portant-la a ser un referent de dones al nostre país”. A més a més, dirà, “sempre amb la voluntat d’incidir i decidir sobre el nostre futur i el del sector primari”, conclou.

La nova junta està formada per:

 • Rosa Domenech Sole, Presidenta (Terres de l’Ebre)
 • Urgell Isus Julià, Vice-Presidenta (Pirineu)
 • M. Àngels Prat Freixas, Tresorera (Girona)
 • Mònica Pont Bancell, Secretaria (Catalunya Central)
 • Montserrat Arimany Arimany, Vocal (Lleida)
 • Marina Pifarre Rovira, Vocal (Lleida)
 • Helena Franch Pavia, Vocal (Barcelona)
 • Judit Solà Balsells, Vocal (Barcelona)
 • Mercè Ramos Gil, Vocal (Tarragona)
 • Isabel Castanyer Monteis, Vocal (Girona)
 • Montserrat Cardona Mateu, Vocal (Catalunya Central)
 • Marcel·la Otamendi Escoda, Vocal (Terres de l’Ebre)

* En negreta, les noves incorporacions.

D’altra banda, les sòcies que surten de l’anterior junta són Dolors Català (presidenta) i les vocals Ester Gomis,
Maria Casòliva i Dolors Roca.

Dones assistents a l’Assemblea Extraordinària on s’ha fet la renovació de la junta | Foto: Associació Dones Món Rural

Fi del primer mandat

Aquest 2022 finalitzava el mandat de l’actual Junta i les membres de la renovada junta havien presentat candidatura per poder-hi optar. Segons informa l’entitat a la seva pàgina web, abans de l’assemblea, es va fer pública la candidatura i els terminis i va haver-hi un període de campanya electoral.

La candidatura havia d’estar formada per 12 persones procedents o representatives de diferents territoris de Catalunya: una de Pirineus, 1 de Tarragona, 2 de les Terres de l’Ebre, 2 de Lleida, 2 de Barcelona, 2 de Girona i 2 de la Catalunya Central. Els càrrecs que s’han renovat han estat el de presidenta, vicepresidenta, tresorera, secretaria i 8 vocals.

Una entitat constituïda formalment el 2018

L’Associació de Dones del Món Rural és una entitat formada per dones rurals de Catalunya que vetlla per a donar visibilitat a la seva feina, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinergies i millorar la igualtat d’oportunitats del sector. “Som la veu de les dones que treballen al sector agrícola-ramader, que constitueixen un pilar molt important de l’economia catalana”, diuen a tall de presentació.

De fet, ja abans, però sobretot des de la seva constitució han estat moltes les accions en les quals han donat veu al sector. A més a més, han activat un sistema col·laboratiu que les permet un treball en xarxa que beneficia tant la seva rutina diària com la definició d’estratègies que han de millorar la pagesia i ramaderia del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa