L’Associació Vinícola Catalana ha iniciat un nou projecte formatiu amb les escoles d’hostaleria i restauració del país que neix amb l’objectiu de fer difusió de les singularitats que defineixen els vins elaborats a Catalunya entre els estudiants i futurs professionals d’aquests sectors.
Aquesta acció està emmarcada en el pla d’accions formatives que la patronal del vi català portarà a terme en els propers mesos. Cada sessió estarà impartida per un celler adherit a l’AVC i transmetrà als alumnes els coneixements bàsics sobre el tast i com gaudir d’una copa de vi, sempre des del consum responsable i moderat. L’Associació creu que la cultura del vi està molt arrelada a la nostra societat i “és fonamental, comenta, que es pugui transmetre als més joves, sobretot, als futurs professionals de la restauració i la gastronomia”.
L’estrena d’aquest cicle ha tingut lloc a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i ha tingut com a protagonista el celler Albet i Noya. La seva sommelier i responsable de comunicació, Núria Martí, ha donat a conèixer la realitat vitivinícola del país, així com la filosofia del celler penedesenc i la importància de saber compartir una correcta informació al client. Acompanyant la part teòrica, també es van servir i poder tastar tres vins del celler: El Fanio, 100 % xarel·lo, el Belat, vi elaborat amb la varietat ancestral recuperada que dóna nom al vi i l’escumós Efecte Brut Nature Clàssic Penedès.
Amb aquestes formacions i els mòduls de Coneixedor de Vi i El vi i el seu servei, la patronal vol que els alumnes i futurs professionals tinguin un coneixement més ampli en el servei de vins, facilitant coneixement i recursos per a realitzar la seva feina amb professionalitat i excel·lència.