!--akiadsense-->

Aquest dilluns s’ha celebrat el Concurs per escollir el Millor Sommelier de Catalunya 2019 i la guanyadora ha estat la sommelier del Celler de Can Roca, Audrey Doré, qui ja va guanyar aquest concurs en la seva edició del 2017.

En declaracions a Vadevi, Audrey Doré explicava “estic cansada, com tots, però molt contenta i molt agraïda. Aquest reconeixement és la recompensa a un gran esforç. Treballem molt, estudiem molt i al final et dones compte que val la pena. Per guanyar un concurs així t’has de preparar molt i no n’hi ha prou amb l’experiència professional i el dia a dia, cal dedicar-hi moltes hores a casa”.

En ser preguntada per la dificultat del concurs, Doré deia “Guanyar aquest concurs és molt i molt complicat. Sobretot l’exercici teòric aquí a Catalunya és molt difícil, ens apreten molt. Fins i tot hi ha hagut algun company del Concurs que en sortir de l’exercici teòric ja no va intentar res més.”

La sommelier del Celler de Can Roca apuntava que “ha estat molt bé que s’hagi fet el Concurs en us espaci com el Fòrum Gastronòmic, on el públic que no és del nostre sector han pogut veure de ben a prop que és el nostre ofici, què és i que fa un sommelier

La flamant guanyadora del Concurs explicava perquè va triar la sumilleria com a professió: “Jo tinc un passió molt gran pels vins que m’ha envaït tota la meva vida i sóc molt feliç amb el que faig i amb el que sóc. Vaig començar a beure vi quan vaig arribar aquí, amb 18 anys. No havia begut vi abans, la meva família d’origen francès no bevia vi. Em va agradar i vaig pensar que podia ser interessant com a sortida professional”.

Els guardons de la Nit dels Sommelier es van lliurar en un acte celebrat a l’Hotel Casa Fuster (5* GL), presentat per la periodista i sommelier Ruth Troyano i magníficament organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS)

Es va servir un sopar elaborat pel conegut xef Marc Ribas i que va sorprendre a molts del assistents. El sopar es va allargar tant que gairebé van servir els cafès quan ja no quedaven assistents al menjador. L’escassetat d’alguns plats del menú de 8 passes, 6 plats i 2 postres, va fregar el ridícul. Això no treu que els plats estaven magníficament executats, tot i que alguns d’ells tenien tècniques d’elaboració que aportaven unes acideses que els feien immaridables.

Nou comentari

Comparteix