VadeVi
Audrey Doré és la millor sommelier de Catalunya 2017
  • CA

L’actual Millor Sommelier de Catalunya 2017, Audrey Doré, no ho va tenir gens fàcil per aconseguir guanyar el concurs que organitza cada any l’Asssociació Catalana de Sommeliers. Ella i els altres 8 participants, van viure una jornada dura a Xerta, al restaurant Villa Retiro.

El matí es va dedicar a realitzar una prova escrita, un tast oral amb prova d’idioma i una decantació. Això per tots els concursants i servia com a prova preliminar per deixar només tres participants.

I si les proves havien estat dures fins en aquell moment, les de la tarda encara ho havien de ser més.

Els tres finalistes eren Audrey Doré (França, 1980) , sommelier del Celler de Can Roca, del mateix restaurant, Robert Tetas (Girona 1993) i el sommelier i propietari dels restaurant La Banyeta de Banyoles, Ferran Vila (Banyoles 1974).

Els tres van haver de fer un test ràpid en el que es projecten imatges de vinya, cellers o personatges del món del vi i tenen 15 segons per identificar-los. Han de fer un tast en un idioma diferent al seu. També han de buscar els errors a una carta de restaurant i indicar quina seria l’opció correcta, entre d’altres proves vinculades a la feina i les responsabilitat del sommelier de restaurant.

Audrey Doré finalment va ser la que va tenir la puntuació més alta i per tant ara és la Millor Sommelier del 2017 i amb aquest títol a la mà pot optar a ser la milor sommelier de l’Estat que es farà el mes d’abril de l’any vinent en el marc de la Fira Gourmets de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa