L’actual Millor Sommelier de Catalunya 2017, Audrey Doré, no ho va tenir gens fàcil per aconseguir guanyar el concurs que organitza cada any l’Asssociació Catalana de Sommeliers. Ella i els altres 8 participants, van viure una jornada dura a Xerta, al restaurant Villa Retiro.
El matí es va dedicar a realitzar una prova escrita, un tast oral amb prova d’idioma i una decantació. Això per tots els concursants i servia com a prova preliminar per deixar només tres participants.
I si les proves havien estat dures fins en aquell moment, les de la tarda encara ho havien de ser més.
Els tres finalistes eren Audrey Doré (França, 1980) , sommelier del Celler de Can Roca, del mateix restaurant, Robert Tetas (Girona 1993) i el sommelier i propietari dels restaurant La Banyeta de Banyoles, Ferran Vila (Banyoles 1974).
Els tres van haver de fer un test ràpid en el que es projecten imatges de vinya, cellers o personatges del món del vi i tenen 15 segons per identificar-los. Han de fer un tast en un idioma diferent al seu. També han de buscar els errors a una carta de restaurant i indicar quina seria l’opció correcta, entre d’altres proves vinculades a la feina i les responsabilitat del sommelier de restaurant.
Audrey Doré finalment va ser la que va tenir la puntuació més alta i per tant ara és la Millor Sommelier del 2017 i amb aquest títol a la mà pot optar a ser la milor sommelier de l’Estat que es farà el mes d’abril de l’any vinent en el marc de la Fira Gourmets de Madrid.