VadeVi
Audrey Doré és la millor sommelier de Catalunya

Audrey Doré és la guanyadora del concurs de Millor Sommelier de Catalunya, certamen organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers. La candidata, juntament amb els altres dos finalistes -Anna Casabona i Ton Colet- participaran en el Concurs Nacional de Sommeliers, en representació de Catalunya, en el que hi participen els diferents guanyadors regionals i que tindrà lloc entre el proper 30 de març i 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.

Tots els participants del concurs s’han convocat a primera hora del matí d’aquest dilluns al Fòrum Gastronòmic a la Fira de Barcelona, per a enfrontar-se a un examen escrit, seguit d’una prova pràctica de tast a cegues d’idiomes i una prova de comunicació. Tenint en compte els resultats de cada candidat, el comitè tècnic ha triat als tres finalistes de la jornada, que han tingut que superar un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins i identificació de tres productes, la detecció d’errors en una carta de vins, la presa de comanda en una taula, una prova de decantació i una prova sorpresa, nova d’aquest any, de servei d’un vi.

En el transcurs del sopar, elaborat per l’equip de Marc Ribas del Restaurant Panot, també s’hi ha reconegut, com cada any, la tasca i els mèrits de diferents personatges del sector. En aquesta ocasió, els guardonats han estat: Joan Asens -del celler Orto- al Millor Enòleg, Vinyes d’Olivardots al Millor Celler, l’Equip Sapiens del Vino La Bullipedia al Millor Comunicador, Ampans a la Millor Iniciativa Solidària, Ignasi Torralba -director del grup Impitoyables, el grup de tast a cegues més antic d’Espanya- a la Millor Trajectòria i Manel Tirvio Sales al Soci d’Honor. A més, també han estat reconeguts tots aquells socis que han fet deu anys formant part de l’Associació.

Després de valorar les actuacions de cadascun dels concursants, el jurat, encapçalat per la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, ha triat a Audrey Doré com a Millor Sommelier de Catalunya d’aquesta edició que s’ha donat a conèixer en el marc de “La Nit dels Sommeliers 2019”, celebrada enguany a la Sala Domènech i Muntaner de l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.

El concurs Millor Sommelier de Catalunya

Es tracta d’un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya, l’objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa