VadeVi
Avgvstvs Forvm augmenta la gamma de microvinificacions
  • CA

Cellers Avgvstvs Forvm ha incrementat la família de productes. La seva gamma de microvinificacions, aquelles produccions limitades que tenen unes característiques diferencials respecte de la resta de vins del celler, ha crescut amb la incorporació de dos nous vins: el Avgvstvs Sauvignon Blanc i Avgvstvs Malvasia de Sitges, que s’uneixen a la gamma presentada fa un any, Garnatxa, Xarel·lo Vermell, Xarel·lo (+100) i Xarel·lo en bóta.

Amb produccions de 500 fins a unes 2.000 ampolles, el celler del Penedès ha presentat aquests dos nous vins de la mà d’Albert Roca, director comercial; d’Enric Roca, director tècnic i de l’enòleg Carles Murray coincidint amb la darrera edició de la fira Alimentària.

Són vins amb unes característiques especials amb una elaboració variable cada any, tant en producció com en varietat. “El projecte es va iniciar fa uns anys fruit de petites vinificacions que es van realitzar per anar coneixent més profundament cadascuna de les parcel·les d’Avgvstvs Forvm”, explica el director tècnic del celler, Enric Roca.

Avgvstvs microvinificacions Malvasia de Sitges 2015

Del coster del Massís del Garraf, zona històrica i originària d’aquesta varietat, s’obté una varietat molt perfumada: Malvasia de Sitges que, segons el celler, presenta un aspecte net, brillant i amb un to de color més intens, molt típic d’aquest raïm. En nas, diuen, predomina la fruita tropical, com el préssec, albercoc i tocs tant caramel·litzats com lactis de la fusta.

En boca, expliquen els elaboradors, es caracteritza per la seva potència aromàtica i amb una acidesa capaç de proporcionar al vi un bon envelliment. Molt apte per a plats frescos, com ara, verdures, pastes, arrossos i peixos crus o marinats.

Avgvstvs microvinificacions Sauvignon Blanc 2015

Dels sòls més secs, pobres i pedregosos del Baix Penedès s’aconsegueix un vi d’aspecte visual net i brillant. Després d’una maceració freda amb les seves pells durant 4 hores, en nas el descriuen amb un predomini de cítric confitat i la fruita tropical com la fruita de la passió.

En boca l’entrada és potent, salobre, dens i una amb una acidesa equilibrada que el manté ferma. Al final es converteix en un vi saborós, llarg i amb els records cítrics propis de la varietat. Un vi molt apte per al marisc, i plats on regni el peix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa