VadeVi
Barcelona premia els millors escumosos rosats
  • CA
Fotografia de família de la primera edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards
Fotografia de família de la primera edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards | Jordi Play

!--akiadsense-->

El Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar ha acollit aquest diumenge al vespre el lliurament de premis de la primera edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards, els premis dels escumosos rosats que volen promocionar i potenciar els aquests vins com a productes de qualitat i fomentar-ne el coneixement, la difusió i estimular-ne el consum responsable, tot vinculant-los amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona, raó per la qual formen part de la Barcelona Wine Week likes the city. Els escumosos competien en quatre categories, cadascuna de les quals ha rebut una Medalla d’Or, una Medalla de Plata i una Medalla de Bronze.

El certamen ha aconseguit atraure més de 80 mostres d’una cinquantena de cellers d’arreu d’Europa, “un repte”, en paraules de Salvador Puig, director de l’INCAVI, per a uns vins que viuen “un gran moment”. A més, i per primera vegada, els escumosos elaborats seguint el mètode ancestral han competit en una categoria pròpia. El jurat ha estat format per una desena de professionals de la sommelieria amb una llarga trajectòria i experiència en el tast d’escumosos i que van qualificar els vins participants durant una jornada de tast a cegues el passat 30 de gener al Wine Tools Center (WITO), l’espai professional de tast que Riedel-Euroselecció té a Barcelona i on, per primera vegada en uns premis, es van fer servir copes de darrera generació, específiques per a cada tipus d’escumós.

El director dels premis, Ramon Roset, ha destacat la vinculació dels Barcelona Rosé amb la ciutat i també el “privilegi” que ha estat per a ell ser al capdavant d’uns premis que volen reconèixer uns vins que són “molt més del què els consumidors l’aprecien” per la seva combinació de blanc i vermell i també per les seves característiques com a escumosos, “de celebració en els negocis i romàntics en la intimitat”. Roset també ha volgut agraïr la gran rebuda que han tingut els premis, tant a Catalunya com a fora del nostre país, amb una molt bona acollida.

La Gran Medalla d’Or, que distingeix el millor escumós rosat, ha estat pel cava Mostesquius 1918 Gran Reserva Rosat Brut Nature 2009 del celler Most Doré de Sant Sadurní d’Anoia, elaborat amb les varietats Monastrell, Pinot Noir i Trepat amb una criança de 109 mesos, del qual s’elaboren unes 6.000 ampolles. Aquest cava també ha guanyat la Medalla d’Or en la categoria d’escumosos elaborats pel mètode tradicional de més de 30 mesos de criança.

Per primera vegada en un concurs de vins, els escumosos elaborats amb el mètode ancestral podien participar amb categoria pròpia. Aquests escumosos, força desconeguts encara pel gran públic, cada vegada són elaborats per més cellers però, com ha dit Roset, tot just és “una categoria creixent” i que mereixia ser avaluada a part. El guanyador de la Medalla d’Or ha estat L’Efervescent 2019, elaborat amb garnatxa negre pel celler Arché Pagès de Campmany, a l’Alt Empordà.

El cava Pere Ventura Tresor Brut Rosé, per la seva banda s’ha endut Medalla d’Or en la categoria d’escumosos elaborats pel mètode tradicional fins a 15 mesos de criança. És un cava rosat monovarietal de trepat elaborat pel celler Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia. Les vinyes amb què elaboren aquest cava estan situades a la Conca de Barberà, amb una mitjana d’edat de 20 anys i cultivades a una altitud entre els 350 i el 600 metres. La criança en ampolla és de 15 mesos.

El cava Naveran Perles Roses Brut Reserva 2017, finalment, ha estat premiat amb la Medalla d’Or en la categoria d’escumosos elaborats pel mètode tradicional de 15 mesos a 30 mesos de criança. El Perles Roses Brut Reserva, de les caves Naveran, s’elabora amb raïms de pinot noir que provenen de la seva finca Can Parellada de Sant Martí Sadevesa, a l’Alt Penedès. La criança en ampolla és de 24 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa