VadeVi
Barcelona té un nou local afrancesat on només hi ha vins catalans
  • CA
Amovino, on només s’hi serveixen vins catalans | M.R.F.

!--akiadsense-->

Són francesos, de poc més de 30 anys i han obert un local al carrer Aribau de Barcelona on només hi serveixen vins catalans.

Guilhem Millat, Lili Coustenoble i Pierre Ipparrigary es van conèixer a Bordeus. Tenien 20 anys i hi havien anat per estudiar. Ella venia de Normandia, en Guilhem de Montpeller i un cop a Bordeus es van trobar amb en Pierre. Va ser precisament amb ell, que quasi de forma inevitable i en paral·lel amb els estudis es van interessar pel món del vi.

A casa del Guilhem, a Montpeller havien tingut vinya però mai s’hi havia interessat gaire. Fins després de l’experiència a Bordeus. Tant, que tot i que ell s’havia format i estava treballant en màrqueting online, quan va tornar a París va decidir estudiar al Wine & Spirit Education Trust (WSET) una de les titulacions més prestigioses en el món del vi.

Guilhem Millat, un dels tres socis d’Amovino | M.R.F.

!--akiadsense-->

Un cop acabat i amb la seva parella, la Lili, van agafar les maletes per anar a Argentina. Ell treballava a una botiga de luxe com a sommelier i ella es dedicava al món de la comunicació. Però el vi ja els havia atrapat. I la casualitat va fer que en aquella mateixa època en Pierre també es trobés a Argentina.

Va ser aleshores quan van idear el que ara és Amovino, una botiga, sala der tast i bar de vins a Barcelona.

Tenien clar què volien fer i el que buscaven: que fos un lloc amb on la qualitat del vi no es pogués qüestionar, que tingués un potencial econòmic i amb garanties de qualitat de vida. Dubtaven entre Lisboa i Barcelona, però finalment que es poguessin comunicar en castellà que era una llengua que ja sabien va ser determinant.

I així va néixer aquest nou local. Fa 5 mesos. Només hi serveixen vins catalans i a l’entrada et reben amb un mapa on també hi inclouen vins de la Catalunya nord.

Mapa dels vins catalans a l’entrada d’Amovino | M.R.F.

!--akiadsense-->

Per aprendre dels vins locals van agafar grans prescriptors mundials com Parker, Jancis Robinson i altres i van quadrar les puntuacions a veure en quines coincidien i així van començar a fer visites mentre es posaven a estudiar català.

Es decanten per petits productors, i per feines més artesanals, però volen que les referències que tenen siguin representatives del territori.

Al principi hi havia qui els deia que només amb vins catalans acabarien el repertori ràpidament i no farien negoci, però “vam veure que a l’INCAVI parlaven de 600 celler i si calculem que de mitjana cada un produeix 5 vins estem parlant de 3000 referències. No crec que ens avorrimdiu Guilhem Millat.

Lili Cosustenoble, una de les propietàries d’Amovino | M.R.F.

!--akiadsense-->

“Estem sorpresos perquè pensàvem que els nostres principals clients serien els turistes i resulta que no, que amb els 5 mesos que fa que hem obert la majoria són veïns del barri i clients locals” diu Lili. Que afirma, a més, que els estan donant molt suports.

També els sorprèn que “molta gent d’aquí no és conscient de la qualitat i la diversitat de vins que es fan a Catalunya i alguns creuen que només servim vins catalans per qüestions polítiques” assegura Guilhem que afegeix que en realitat “som uns grans defensors del producte de proximitat i de l’especialització i a més no tenim cap dubte de la qualitat dels vins que servim”.

Tres espais intercomunicats

Amovino és un bar de vins on també s’hi pot sopar amb diferents fórmules i on es poden prendre fins a 20 vins a copes. Una carta de vins que canvia cada dos mesos.

També és una botiga de vins amb 120 referències representatives de les denominacions d’origen catalanes.

I finalment també és una sala de tast on conviden els elaboradors a explicar els seus vins i a tastar-los amb els seus clients. Una activitat que a partir del mes de setembre i a través d’un programa de fidelitat permetrà als mateixos clients contribuir a l’elaboració de la carta de vins del bar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Espaicava a agost 17, 2017 | 11:12
    Espaicava agost 17, 2017 | 11:12
    Molt bona iniciativa!!! Felicitats A veure si podeu afegir el Cava al vostre mapa... Salut i Força Cava www.espaicava.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa