VadeVi
La Barcelona Wine Week serà, amb tota probabilitat, anual
  • CA
La BWW aposta per exposar els cellers en funció del territori d'on venen
La BWW aposta per exposar els cellers en funció del territori d’on venen | M.R.F.

!--akiadsense-->

La nova fira professional del vi de Barcelona es farà cada any a diferència del que passa amb Alimentaria, la gran mostra d’on s’ha escindit la Barcelona Wine Week, que és bianual. En una trobada amb mitjans de comunicació, el president de la BWW, Javier Pagès, el director d’Alimentaria Exhibicions, Antoni Valls i la directora de la BWW, Marta Macias, han anunciat que davant la bona acollida dels dos primers dies de la fira, la possibilitat de fer-la anualment ha pres molts força.

Recordem que la BWW neix d’Alimentaria, la gran fira d’alimentació i gastronomia que tenia un espai dedicat als vins, l’Intervin. Però en les últimes edicions, aquest espai no estava complint les expectatives del sector ni de l’organització i cada vegada eren menys els cellers que hi participaven.

Valls assegura que malgrat el vertigen que fa començar una cosa nova, “el risc de mantenir Intervin dins Alimentaria, era més gran que crear una nova fira des de zero”. En aquests sentit, Pagès recorda que la inversió ha estat molt gran, no especifica com de gran, ja que “amb Intervin hi havia tota una despesa d’infraestructura i organització que quedava coberta amb Alimentaria i amb la BWW el plantejament és del tot diferent perquè cal plantejar-ho tot de nou”.

Davant les crítiques d’alguns cellers i organitzacions que s’havien queixat d’una certa improvisació en la concessió d’espais i d’haver tingut poc temps per preparar-ho tot, Macías, explica que amb l’aposta decidida d’organitzar els cellers per territori “fins a l’últim moment no hem sabut exactament quans cellers estaven englobats en cada àrea i per això s’ha endarrit. Ara bé, els expositors no havien de muntar res. Pràcticament era només arribar i portar els vins. És un model diferent al que teníem a Intervin però hi creiem molt. Es tractarà només que la gent s’acostumi a aquesta nova manera de fer”.

Els tres han mostrat la seva satisfacció en aquests dos dies de fira i a l’espera de fer balanç un cop finalitzada, asseguren que els imputs que els hi arriben són molt positius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa