VadeVi
Batea és el millor poble agrícola de Catalunya
  • CA

Aquest dimarts 27 de setembre s’han donat a conèixer els Premis Poble de l’Any. Ha estat el fi de festa d’un projecte iniciat al mes de juny amb l’objectiu per premiar i distingir l’esforç d’entitats locals en benefici de les diverses municipalitats del país. Organitzat per Prensa Ibérica al costat d’El PeriódicoDiari de Girona i Regió7 per esdevenir un “revulsiu davant el problema permanent de la despoblació, del dèficit d’infraestructures en determinats llocs i de les condicions que en l’actualitat suporta la Catalunya rural”.

La convocatòria va distingir diverses categories, destacant l’aposta per un desenvolupament agrícola, tecnològic- digital, cultural i marítim.

L’Alcalde de Batea recollint el guardó | Foto:

En la categoria de “Poble Agrícola de Catalunya” va resultar premiat Batea, un dels municipis de la comarca de la Terra Alta. Mentre l’Alcalde bateà, Joaquim Paladella, pujava a l’escenari a recollir el guardó, a la pantalla s’hi projectava un vídeo on s’explicava els motius del reconeixement: “És el tercer poble de Catalunya en nombre d’explotacions agrícoles i el primer productor de vi de Catalunya“, deien sobre imatges de vinya del municipi. I continuava: “Compta amb més de vint cellers que elaboren els vins més guardonats de Catalunya i en el cas de garnatxa, els més guardonats del món”.

Més enllà de l’aspecte vitivinícola, aquests Premis també n’han volgut destacar la producció oleícola, “que també estan conquerint els millors reconeixements del món per la seva excel·lent qualitat”.

“Tot plegat, deien, fan de Batea un referent en el món agrari” i el converteixen en el millor poble agrícola de l’any.

Els supermercats Bonpreu i Esclat van ser els patrocinadors de la categoria Poble Agrícola, i així ho compartien a través de les seves xarxes socials, “pel seu compromís amb l’entorn, amb els productors de km0 i amb l’agricultura catalana”.

@bonpreuesclat patrocinem la categoria “Poble Agrícola de l’Any”, pel nostre compromís amb l’entorn, amb els productors de km0 i amb l’agricultura catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa