Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries interpreten la cançó Lo vi de Batea Foto: Llapissera

Un maridatge entre els vins, la música, el teatre i la cultura popular. Aquest és l’objectiu dels ideadors de la Festa del Vi de Batea (la Terra Alta), l’empresa Túbal espectacles, integrada pels components del grup de folk tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que l’Ajuntament ha fet seva per reinventar la promoció del seu producte estrella: el vi. La festa, que servirà de preàmbul de les festes majors del poble, inclou rituals del vi i la verema, concursos de raïm, l’encesa de la font del vi, rondalles de vermut i tastos de vins, entre altres. Els pregoners de la primera edició seran els creadors de la popular cançó Lo vi de Batea : Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

La Festa, que se celebrarà del 16 al 19 d’agost, substituirà la Fira del Vi que se celebrava al municipi i que, enguany, el Consell Regulador de la DO Terra Alta ha decidit traslladar a Barcelona. “Creiem que el model de fer una fira d’estands està esgotat i no té sentit, i gràcies a la imaginació de Túbal hem apostat per fer una Festa que permeti promocionar el vi i que esdevingui la Festa del vi de les Terres de l’Ebre”, ha explicat l’alcalde del municipi, Joaquim Paladella.

Artur Gaya, de l’empresa Túbal espectacles i un dels components del grup de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ha explicat que feia anys que tenien en ment que faltava un certamen dedicat al vi en el calendari festiu del territori. “Ara que està tant de moda parlar de maridatges, farem que la Festa del Vi de Batea sigui el més bonic maridatge entre els vins, la música i el teatre”, ha manifestat. De fet, Gaya ha recordat l’anècdota de perquè van escollir Batea per fer la cançó, popular ja, ‘Lo vi de Batea’. A més de per la pròpia musicalitat de les paraules, van triar aquesta població de la Terra Alta perquè de Batea era el vi que trobaven els estudiants que vivien a Barcelona i anaven a les bodegues a comprar vi a granel de la seva terra.

Més informació a NacióDigital.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa