VadeVi
Bell Cros segueix experimentant i presenta una nova edició limitada
  • CA
One Off #2, el segon vi de la gamma experimental de Bell Cross
One Off #2, el segon vi de la gamma experimental de Bell Cross | E.V.

!--akiadsense-->

El celler Bell Cros (DO Montsant) continua innovant i ampliant la seva gamma de vins. L’última novetat és el segon vi de la seva gamma experimental One Off, en la qual donen cabuda a productes que es fan una sola vegada en funció de l’anyada, expressió de cada varietat o el resultat de cada verema. En roda de premsa virtual, Miguel Figini, ànima mater del projecte, i l’enòleg Joan Asens, han presentat l’One Off #2, un brisat de garnatxa blanca i anyada 2019 de la qual només n’ha sortit 493 ampolles.

Són vins de mínima intervenció que ens permeten explorar i sobretot aprendre”, comentarà Figini en relació a la gamma, i a més a més de compartir amb l’enòleg la satisfacció pel resultat embotellat, també en destaca que sigui brisat, “de manera que estem contribuint tambe a recuperar una tradició de les nostres terres”, afegirà. “És un vi molt expressiu, amb cert volum en boca que no et deixarà indiferent”, puntualitzarà Asens.

Durant la presentació també han destapat El Camí 2018, un negre fet amb garnatxa, carinyena i una mica d’ull de llebre que van presentar fa un any i del qual n’han volgut ensenyar l’evolució que, segons els elaboradors, “està sent estat molt positiva, malgrat l’anyada 2018 va ser especialment seca i es va cremar part de la carinyena”, en paraules d’Asens. Sense ser vins que s’hagin concebut per fer llargues criances, el cert és que segons l’enòleg aquest vi aguantaria bé la guarda d’uns quants anys. “De moment, ens està agradant com s’expressa després d’uns primers mesos en ampolla”, afegirà.

La novetat en la gamma de vins no és l’única que ha presentat el celler, perquè malgrat la situació amb Covid19 no permet gaudir de l’enoturisme, han ideat el projecte “Els dilluns a Bell Cros”, recordant els Dilluns al sol de Fernando León de Aranoa. Aquesta iniciativa consisteix en l’organització de visites “molt especials i per a grups reduïts” on es donarà l’oportunitat de tastar vins de les tines, foudres, ou de granit…, “la base dels futurs vins del celler”, segons Figini, i fins i tot, es permetrà participar de les diverses feines d’acompanyament de la vinya o del procés d’elaboració. “Volem que les persones que vinguin visquin una experiència completa, que coneguin com treballem i sobretot que gaudeixin dels vins que estan en procés o ja hem embotellat”, conclourà Miquel Figini.

Figini i Asens coincideixen que Bell Cros té molt de camí per recórrer, i de fet els propietaris del projecte, els suecs Ann i Peter Skoglund, continuen ampliant les finques i nombre d’hectàrees que treballen. Fins i tot, han anunciat que en els propers dos anys, tindran construït sobre el turó d’una de les finques de la propietat. “Volem posicionar-nos com un dels millors cellers de la DO Montsant“, dirà Figini, un territori del qual, tant ell com l’enòleg, consideren que ha assolit un bon prestigi i cada cop s’està posicionant millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa