Per reafirmar el compromís de VADEVI.cat amb el moviment Wine in Moderation“> us volem recordar aquest estudi que es feia públic l’any passat i que relaciona la ingesta d’una quantitat moderada d’alcohol amb el nostre atractiu físic.

Un estudi de la Universitat de Bristol, al Regne Units, ha estudiat un fet curiós, amb una explicació poc clara.

Si bevem una copa de vi, els altres ens troben més atractius. Però només una. Perquè el mateix estudi demostra que si en bevem més d’una aquest atractiu desapareix.

Un equip d’investigadors, liderats pel professor de psicologia Marcus Munafò, van realitar aquest estudi.

Va fotografiar a 40 estudiants universitaris tres cops. Primer sense haver begut res, segon després de prendre una copa de vi i finalment quan n’havien begut més d’una. En les fotografies, les expressions facials eren neutres en els tres casos.

En una segona fase es va agafar un altre grup d’estudiants. Es van tenir en compte les seves preferències sexuals, es van respectar i se’ls va demanar que valoressin les imatges.

Els resultants van ser curiosos, ja que les fotografies més ben valorades van ser aquelles que es van fer després de prendre una copa de vi.

En segon lloc les imatges més atractives eren les que es van fer sense haver begut res, i les menys ben valorades eran aquelles en les que el consum de vi era més alt.

Els científics no tenen molt clar encara, després d’un any, perquè passa això, i perquè l’efecte que provoquem en els altres o bé la percepció que els altres tenen de nosaltres varia havent begut una copa de vi o no.

Sospiten que l’efecte de l’acohol sobre la dilatació de les pupiles i sobre l’excitació sexual, pot ser una de les causes. També apunten que la relaxació dels músculs facials i el coloret que ens puja a les galtes és possible que ens faci més atractius.

Sigui com sigui, des d’aquí us recomanem un consum responsable, i us convidem a conèixer Wine in moderation tan si voleu ser més atractius com si no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa