Un grup d’investigadors britànics han constatat que el consum de vi negre pot ajudar a la bona salut dels nostres intestins.L’estudi del Kings College de Londres confirma que aquesta beguda, a diferència d’altres, fan que augmenti el nombre de certs bacteris que ajuden als budells.

L’investigador principal, el professor Tim Spector, asegura que “aquest és un dels estudis més importants que han explorat els efectes del vi negre en els intestins de prop de tres mil persones a tres països diferents i mostra que els alts nivells de polifenols a la pell del raïm podrien ser responsable de bona part dels beneficis per a la salut quan s’utilitza amb moderació. ”

L’equip va observar que la flora intestinal dels consumidors de vi negre contenia un nombre més gran d’espècies bacterianes diferents respecte a les que no en consumien. Els científics van tenir en compte factors com l’edat, el pes, la dieta regular i l’estat socioeconòmic dels participants i així i tot es van mantenir els mateixos paràmetres.

Els autors creuen que aquests beneficis es deuen als polifenols del vi negre. Els polifenols són elements que es presenten de forma natural a moltes fruites i verdures i també al raïm negre. Tenen moltes propietats beneficioses i actuen principalment com a combustible per als microbis presents al nostre sistema.

L’estudi es va fer amb persones que bevien vi negre, vi blanc i cervesa i conclou que amb una copa de vi negre cada dues setmanes els nostres intestins seran més sans. Entre aquests participants també es va constatar que el consum de vi negre va associat a menors nivells d’obesitat i colesterol dolent que poden ser la conseqüència d’una flora intestinal rica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa