Després de tres anys de col·laboració, el projecte d’estudi i demostració de la biodiversitat en el paisatge vitícola BioDiVine inicia una nova fase a l’Heretat Segura Viudas.

Seguint les directrius d’aquest projecte europeu, finançat per un programa Life+ de la Unió Europea, i després d’analitzar els artròpodes i identificar els ocells de l’Heretat, s’ha procedit a la plantació en línia d’arbres i arbusts autòctons del Penedès en els marges de la vinya.

D’aquesta manera, i amb una distància de plantació màxima de 2 metres, el roure, l’alzina, el cirerer bord o el lledoner s’alternen amb arbusts mitjans i petits com el sanguinyol, el càdec, l’aranyoner o el marfull.

El resultat de la plantació és un espai de gran valor ecològic que ha aprofitat la vegetació present en els marges de la vinya per incorporar els nous exemplars.

Així es pot oferir un espai natural de refugi, alimentació i connectivitat amb les zones forestals a la biodiversitat que habita l’Heretat Segura Viudas. Un lloc que suposi un atractiu per a la fauna durant tot l’any i, a més, es converteixi en un atractiu més per als enoturistes interessats en la preservació de la biodiversitat, un dels pilars de la marca Segura Viudas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa