La biografia no autoritzada de la reina Letizia qüestiona si va fer boicot al cava català

L'autor, Leonardo Faccio, creu que es pot interpretar com una 'opinió política' que Letizia no volgués beure cava en una visita a Freixenet poc després del 9N

Els Reis d'Espanya

Al llibre “Letizia, la reina impaciente” es qüestiona si la reina es va posicionar políticament en una visita a Freixenet quan no va voler beure una gota de cava català.

Era el mes de febrer de l’any 2015. El 9N s’havia fet tres mesos abans i els Reis espanyols van visitar Freixenet dins dels actes del centenari de la cava de Sant Sadurní d’Anoia. L’autor d’aquesta biografia no autoritzada, Leonardo Faccio, explica: “l’empresari (José Luís Bonet) parlava de la monarquia com qui descriu una infalible eina de màrqueting”.

“Quasi noranta anys després, el seu besnet (Felip VI) tornava amb la reina a Catalunya quan quatre milions de catalans demanaven la independència. Aquell matí de vins escumosos, el rei buscava suport empresarial i publicitava un celler com a mostra d’agraïment. Una guia li va demanar a la reina que posés al costat d’unes ampolles plnes de pols i li va dir que era la Reserva Reial. La reina va obeir amb el seu vestit vermell i va aixecar la seva copa. Però no va beure el cava català. En un món sense declaracions però eloqüent en gestos, una reina que brinda i no beu es podria entendre com un desdeny. O com una opinió política”, explica Faccio.

Nou comentari