VadeVi
La biografia no autoritzada de la reina Letizia qüestiona si va fer boicot al cava català
  • CA
Els Reis d'Espanya

!--akiadsense-->

Al llibre “Letizia, la reina impaciente” es qüestiona si la reina es va posicionar políticament en una visita a Freixenet quan no va voler beure una gota de cava català.

Era el mes de febrer de l’any 2015. El 9N s’havia fet tres mesos abans i els Reis espanyols van visitar Freixenet dins dels actes del centenari de la cava de Sant Sadurní d’Anoia. L’autor d’aquesta biografia no autoritzada, Leonardo Faccio, explica: “l’empresari (José Luís Bonet) parlava de la monarquia com qui descriu una infalible eina de màrqueting”.

“Quasi noranta anys després, el seu besnet (Felip VI) tornava amb la reina a Catalunya quan quatre milions de catalans demanaven la independència. Aquell matí de vins escumosos, el rei buscava suport empresarial i publicitava un celler com a mostra d’agraïment. Una guia li va demanar a la reina que posés al costat d’unes ampolles plnes de pols i li va dir que era la Reserva Reial. La reina va obeir amb el seu vestit vermell i va aixecar la seva copa. Però no va beure el cava català. En un món sense declaracions però eloqüent en gestos, una reina que brinda i no beu es podria entendre com un desdeny. O com una opinió política”, explica Faccio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa