VadeVi
‘Biomolècules i innovació disruptiva’, al proper congrés dels enòlegs

Ja estan obertes les inscripcions per al Congrés Internacional ACE de l’Enologia i del Cava i La Nit de l’Enologia 2021 que tindrà lloc el dia 5 de novembre de 2021 a la seu de la Wine Bussines School de Vilafranca del Penedès. Aquest serà un any més el punt de trobada per als enòlegs i enòlogues que enguany debatran entorn les biomolècules i innovació disruptiva en enologia a través de temes com les noves funcions de la molecularitat i el processament de dades.

La jornada començarà amb una sessió teoricopràctica per iniciar-se en l’ús i processament de dades per a la caracterització sensorial del vi i la seva aplicació en celler. En la mateixa línia, es coneixeran eines amb les quals determinar l’estat hídric de la vinya. Pel que fa a les biomolècules, el paper de les mares en l’envelliment del cava i els escumosos servirà d’introducció per abordar, a continuació, la funcionalitat dels tanins, i finalment s’abordarà l’estudi de biomolècules per les seves qualitats d’inhibidors microbiològics i, en concret, la seva capacitat per eliminar la fermentació malolàctica en vins escumosos.

El programa s’ha pensat amb el propòsit de proporcionar coneixements necessaris per als professionals de l’enologia, així com accelerar la digitalització de el sector i la innovació disruptiva com a nous factors per a l’optimització de la qualitat dels seus vins i caves. En aquest sentit, s’ha convidat a participar-hi als següents ponents:

  • Dra. Maria Pilar Sáenz Navajas, investigadora en el “Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (GR-CSIC-UR)”.
  • Lluís Giralt tècnic-investigador, Secció de Viticultura, INCAVI.
  • Elisabet Perna, tècnic-investigadora, Secció de Viticultura, INCAVI.
  • Pere Pons, doctor en enologia URV, Director tècnic de Cava Miquel Pons.
  • Adeline Vignault, investigadora del ISVV de la Universitat de Bourdeaux i Universitat Rovira i Virgili.
  • Antonio Morata, professor e investigador de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica, Alimentària i de Biosistemes (ETSIAAB) de la Universitat Politècnica de Madrid.
  • Cristina Reguant, Grup d’investigació de Biotecnologia Enològica de la Universitat Rovira i Virgili.

La Nit de l’Enologia premia trajectòries

El congrés està organitzat pel Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l’Associació Catalana d’Enòlegs, en col·laboració amb la Confraria del Cava Sant Sadurní, integrant sinergies en torn a la vitivinicultura científica i la innovació. Els mateixos organitzadors també estan ultimant els detalls per la Nit de l’Enologia que clourà la jornada amb un sopar al celler de Juvé & Camps i amb el lliurament dels premis a algunes iniciatives i personalitats que han destacat en el transcurs del darrer any.

Els premis reconeixeran:

  • Una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola.
  • L’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2021, de la Universitat Rovira i Virgili.
  • Un comunicador, por la seva labor en difondre el món de la enologia, el vi i el seu entorn.
  • L’Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més guardonat/ada els Premis Vinari d’enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa