És una de les onze DO catalanes i sota el seu paraigües hi té vins de més de dos-cents cellers d’arreu del territori. La DO Catalunya, creada l’any 1999, sempre ha cregut en la promoció dels seus vins a través d’activitats sovint lligades al món de la cultura.

Mariden els vins amb representacions de teatre, amb actuacions musicals, amb concerts i festivals i amb altres propostes que persegueixen l’objectiu d’apropar el vi a tot tipus de públic, també al més jove, un dels més buscats i cotitzats a dia d’avui. A més, a aquestes activitats s’hi suma un concurs que vol premiar iniciatives particulars que ajudin a difondre el món del vi i la vitivinicultura en general a través de blocs.

El BlocDOCat neix per a “reconèixer els espais virtuals de reflexió, divulgació, intercanvi d’opinions, valoracions i tastos de vins catalans” segons llegim a les bases del certamen. És de celebració bianual i enguany el concurs celebra la seva cinquena edició incorporant algunes novetats. Una d’elles és que entra a concurs una nova categoria que premia la millor fotografia d’Instagram, fent que el llistat de categories on presentar projectes quedi de la següent manera:

Millor Bloc Vitivinícola Català, on hi poden participar blocs de caràcter divulgatiu, escrits en llengua catalana i/o espanyola, que siguin catalans, amb una antiguitat mínima de 6 mesos i que estiguin dedicats en més d’un 60% al món del vi.

Millor Post sobre #ViCatalà amb DO fet fora de Catalunya, on hi poden concursar posts inèdits i originals sobre temàtica de vi català, “que sigui ric en quantitat de material a disposició dels lectors per gaudir-ne, absorbir-lo i reflexionar”, com llegim a les bases.

Millor Fotografia d’Instagram: maridatges amb #ViCatalà, aprofitant-se que aquesta és una xarxa que creix a bon ritme i que compta amb milers d’usuaris i seguidors que fomenten la cultura del vi a través de la imatge.

D’altra banda enguany també milloren les dotacions econòmiques que s’ofereixen com a premi. La persona guanyadora de la primera categoria es pot fer amb 4.000 euros; i els qui s’alcin amb la victòria de les altres dues, tindran un premi de 2.000 euros per persona.

I com s’avaluen les candidatures? Hi ha un jurat format per professionals del món del vi, de la comunicació i del disseny, així com també alguns dels guardonats d’edicions anteriors. Aquest jurat avalua i decideix quins són els blocs que s’enduran els premis en cadascuna de les categories.

Ara queden pocs dies per al tancament de les inscripcions: divendres 20 de maig és el dia límit per a optar a aquests premis que fins ara ha recaigut en noms com Joan Gómez Pallarés (1a edició, pel seu “De Vinis”), Jaume Aguadé (2a edició, per “Vins de Catalunya. Opinions esbiaixades d’un tastavins inepte”), Ruth Troyano (3a edició, amb Vi · Moments · Persones) i Rosa Sadurní i Josep M. Galimany (4a edició amb “Malviatge”). Aquests pel que fa als guanyadors en la categoria dels millors blocs, però als quadres d’honor d’aquest certamen també hi consten Ramon Francàs (Vi-Franc); Leandre Romeu i Josep Saperes (La Conca 5.1.) o Núria Martí (Pretty Wines), entre molts d’altres.

Així és que les persones que entrin amb els criteris de participació i encara no s’han inscrit, tenen temps per presentar el seu bloc a través del lloc web de la DO Catalunya (apartat “Concurs BlocDOCat). I els qui ja ho han fet, hauran d’estar pendents als diversos canals oficials de la DO, perquè serà allí on publicaran el nom dels guanyadors poc abans de l’acte públic de lliurament dels premis que es farà durant el mes de juny en una data encara per determinar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa