VadeVi
Bohigas recupera el sumoll i una elaboració de l’època romana per un nou vi
  • CA

Coincidint amb l’inici de la temporada de tardor i hivern, el proper mes de setembre, Caves Bohigas treu al mercat Inicis, un nou vi negre de varietat sumoll, fet a l’antiga, que retorna als orígens de la terra i de l’elaboració del vi. Inicis s’incorpora a la gamma familiar de Bohigas, amb el vi blanc Udina i el cava Noa de Bohigas.

El sumoll és una varietat autòctona i exclusiva de Catalunya i, actualment, se’n localitzen comptades hectàrees cultivades a tot el país. A començaments de l’any 2015, Bohigas va decidir recuperar una antiga vinya d’aquesta varietat de la finca de Can Macià, a Òdena (Anoia), plantada l’any 1945. La vinya no es treballava des de feia una dècada aproximadament i el sumoll que s’hi havia cultivat els anys anteriors es venia a l’engròs a altres productors per fer-ne vi de taula.

Durant la campanya del 2015, es van aconseguir 2.000 litres de vi sumoll amb el raïm collit a mà, que es van fermentar utilitzant el mètode antic de fermentació, de l’època dels romans, amb gerres de ceràmica de 250 litres i 8 mesos de criança.

Gamma familiar Bohigas

Amb l’objectiu de recuperar els orígens de la terra, el nou vi Inicis s’incorpora a la gamma familiar de Bohigas, que és la gamma alta, en substitució del vi negre Fermí i juntament amb el vi blanc Udina (Garnatxa Blanca 100%) i el cava Noa de Bohigas (50% Xarel·lo i 50% Pinot Noir). Udina és l’antic nom del poble d’Òdena i vol simbolitzar el respecte pel territori; el cava Noa representa el futur de les noves generacions, mentre que Inicis és la història del celler.

El disseny de l’ampolla d’Inicis també representa aquest retorn als començaments i a la imatge de l’etiqueta s’hi pot veure una fotografia d’Ana Maria Bohigas, àvia de les actuals generacions del celler.

Caves Bohigas ja ha venut algunes unitats d’Inicis a l’exterior, amb una presentació diferent per reforçar rel nom de la varietat.

Sobre Caves Bohigas

Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat a Òdena, a l’Anoia, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió. A la finca de Can Macià, que data del segle XIII, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb més de 54 hectàrees de vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa