VadeVi
“Per ara”, sense rastre de boicots al cava
  • CA

Saló Cava Premium

!--akiadsense-->

Les dades de venda de cava durant el primer semestre de l’any han estat prou positives. Segons dades del Consell Regulador del Cava, s’han venut 5,4 milions d’ampolles de cava més que durant els sis primers mesos de 2016. Les vendes de cava, doncs, han crescut un 5,51% (principalment per l’impuls de les exportacions).

Concretament, durant els sis primers mesos d’aquest 2017 s’han venut 102.134.242 ampolles de cava, quan en el mateix període de l’any passat se’n van vendre 96.687.189 ampolles. Destaca també l’increment de les vendes dels caves Premium (+15,96%). Durant el primer semestre del 2017 s’han venut un total de 12.899.781 ampolles de cava Premium (1,2 milions corresponen a caves Gran Reserva).

Les vendes als mercats exteriors han crescut un 7,49 % (un 8,38 a la UE) i al mercat interior un 1,96%. Alemanya ha recuperat el número 1 com a principal importador, després de créixer les vendes gairebé un 20% durant el primer semestre (gràcies sobretot a la recuperació de vendes de Freixenet després d’una pujada de preus que va aplicar la companyia de la família Ferrer).

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, es mostra “relativament satisfet” per les dades de vendes dels primers sis mesos de l’any. També ha explicat que “per ara” no sembla que les turbulències polítiques causades pel conflicte Catalunya-Espanya hagin afectat les vendes de cava.

Les turbulències polítiques podrien fer reviscolar, però, antics boicots. De fet, les xarxes socials s’han omplert de comentaris contra Freixenet després que el seu president, Josep Lluís Bonet, anunciés divendres passat que proposarà que la seva companyia estudiï un canvi de la seva seu social fora de Catalunya.

Bonet El president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet ha afirmat que proposarà al consell d’administració de la companyia cavista el canvi de seu social, actualment al barri de l’Estació de Sant Sadurní d’Anoia, fora de Catalunya si hi ha declaració d’independència.

En aquest sentit ha apuntat que “no depèn de mi, depèn del consell, però per descomptat jo ho proposaré”. Bonet, que aquest diumenge va encapçalar la manifestació feta a Barcelona en defensa de la unitat d’Espanya, també ha manifestat que “esperarem, fins ara creia que la independència no es faria, però començo a pensar que m’he equivocat i si això és així haurem d’actuar com molts”.

Per la seva banda, Codorníu ha afirmat que només es planteja traslladar la seva seu social, actualment ubicada a Sant Sadurní d’Anoia, fora de Catalunya si el Govern de la Generalitat tira endavant una declaració unilateral d’independència.

La companyia de la família Raventós ha manifestat que “esperem no haver d’arribar a això, però si es produís la declaració unilateral d’independència, canviar la nostra seu social és una opció que ja ens hem plantejat per responsabilitat empresarial”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PERE DE KALTRUKU a octubre 12, 2017 | 12:32
    PERE DE KALTRUKU octubre 12, 2017 | 12:32
    Si marche-ho de Catalunya, us enfonsar-ho, a les Espanyes , no els hi agrada els caves, sols veuen vi. Ells s'ho perden; exportare-ho millor amb el nom de Sant Sadurni.
  2. Icona del comentari de: Què catxondu! a octubre 12, 2017 | 19:57
    Què catxondu! octubre 12, 2017 | 19:57
    Els sis primers mesos! Estem a octubre!
  3. Icona del comentari de: Barman a octubre 12, 2017 | 20:25
    Barman octubre 12, 2017 | 20:25
    La ultraderecha es más de carajillo.
  4. Icona del comentari de: àvia mercè a octubre 13, 2017 | 04:43
    àvia mercè octubre 13, 2017 | 04:43
    A casa hem canviat de cava, i hi hem sortit guanyant, és molt més bo que el d’aquestes caves tan grans i industrialitzades. Salut ////
  5. Icona del comentari de: MB a octubre 13, 2017 | 07:12
    MB octubre 13, 2017 | 07:12
    He llegit que s'han disparat les ventes de cava extremeny... però ho he llegit al País o al Periódico. Trist que el Mundotoday tingui notícies més veraces i corroborades que aquests dos pamflets propagandístics de l'ultraespanyolisme... i pensar que fa uns anys eren la veu de l'esquerra moderada...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa