El Born acollirà un cicle de concerts del gener al juny del 2015 Foto: Xavier Mercadé / Enderrock

Convertir el Born Centre Cultural en un punt de trobada entre la música i el vi. Aquest és un dels objectius del cicle ‘Born de cançons’, una programació de divuit concerts entre els mesos de gener i juny que consolida el vessant musical de l’espai cultural estrella del tricentenari, precisament una manera de donar continuïtat al projecte passat l’any clau del 2014.

Així, el cicle inclourà actuacions de tot tipus de música, però especialment centrada en el pop d’autor i el jazz, amb una programació preparada conjuntament per Enderrock i el Taller de Músics que inclou, amb la col·laboració d’Emovins i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), un tast de vins amb cada concert.

La programació prevista arrencarà el 15 de gener amb un concert de Lax’n’Busto, en un format que, segons ha assenyalat el bateria del grup del Vendrell, Jimmy Pinyol, apostarà “per les cançons de mig temps, amb una estructura i repertori diferents als concerts de Festa Major”, amb una certa intenció de “reinventar el grup”. De fet, el concert del Born serà l’estrena d’aquest nou tipus de directe.

Seguidament hi haurà concerts de Roger Martínez el 22 de gener; el recital ‘terra i cultura’ el 30 de gener; Projecte Mut el 5 de febrer; El Pont d’Arcalís el 12 de febrer; Eva Fernández el 26 de febrer; Joan Colomo el 12 de març; Roger Mas el 19 de març; Threejay Trio el 27 de març; Pere Martínez el 2 d’abril; Tomeu Penya el 10 d’abril; Sanjosex el 17 d’abril; Joana Serrat el 8 de maig; Clara Sallago el 15 de maig, David Carabén el 22 de maig; Aspencat el 12 de juny; Joan Dausà el 18 de juny i Yeray Hernández el 19 de juny.

“Fer un Born”

De fet, segons Lluís Gendrau, editor de la revista ‘Enderrock’, el cicle vol situar el Born “en el mapa musical del país” i per tant aspirar que aquest ‘Born de cançons’ encunyi la frase ‘Fer un Born’, com a sinònim d’actuar en aquest espai de la Ribera com un lloc més del circuit musical català.

Els concerts se celebraran a la Sala Moragues a un preu de 10 euros, excepte els organitzats pel Taller de Músics, que seran gratuïts. L’aforament serà d’unes 300 persones, tot i que l’espai s’adaptarà a les necessitats de cada directe, de tal manera que en el cas de les actuacions de jazz la sala es convertirà en un cafè teatre amb taules i cadires i si convé es retiraran les cadires per als concerts més rockers.

Vins de les DO catalanes

Pel que fa als vins, el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha assenyalat que, com la música, “el vi expressa territori”, i per tant té el mateix “valor cultural” que té la música. En aquest sentit ha assenyalat que els tastos dels concerts seran protagonitzats per vins “de cellers de totes les DO catalanes”.

En concret la intenció és que a cada concert hi hagi un maridatge entre el músic i una selecció d’almenys tres vins d’una Denominació d’Origen determinada, amb la intenció que música i vi es donin la mà en una oferta cultural conjunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa