VadeVi
Borràs (Unió de Pagesos): “El nou president de la DO Cava ha de saber mantenir el consens”
  • CA
Saló Cava Premium

!--akiadsense-->

Viticultors del Cava, la coalició formada per Unió de Pagesos, les JARC i Viticultors del Penedès, es mostren molt contents per haver obtingut les tres vocalies del Cens B del Consell Regulador del Cava a les eleccions fetes el passar 26 d’agost.

Per primera vegada s’havien de votr en aquest cens i per primera vegada també s’havien d’enfrontar a candidatures de València i Extremadura.

“Ens va sorprendre molt que es presentessin. Sempre havíem tingut la consciència tranquil·la de defensar els seus interessos. No sabem si hi va haver algun malentès amb el Ministeri o si se’ls hi va prometre alguna cosa que se’ns escapa però ens va venir de nou que es presentessin i la veritat és que vam patir. És per això que estem molt contents”, assegura en declaracions a Vadevi, el representant d’Unió de Pagesos, Antoni Borràs.

Des de Viticultors pel Cava no creuen però que la tibantor que s’ha creat en els darrers temps es mantingui. Borràs afirma que “al final tots volem el mateix. D’acord que ells aposten per créixer, però tots els estudis indiquen que el mercat no podrà absorbir més producció i els preus baixaran i tots hi perdrem. Quan ens tornem a trobar la tibantor d’aquests dies s’acabarà”.

Ara miren però cap a al ple del 28 d’agost en el que s’haurà de triar un nou president. Pere Bonet deixa el seu càrrec i substituït-lo no serà fàcil perquè ha aconseguit el consens de tot el sector.

A part de Josep Graells de Valformosa que s’ha postulat formalment, sonen noms encara sense confirmar com Pere Ventura o Javier Pagès de Codorníu. Un altre dels noms que s’havia sentit és el de Xavier Pié, actual president de la DO Catalunya. Tot i que sembla que perd força, si més no entre les informacions no oficials, podria ser el primer president que prové de la banda dels productors i no dels elaboradors.

De tota manera, per Borràs no és tan important qui presideixi el Consell Regulador del Cava “el més important és que el nou president sàpiga mantenir el consens i l’equilibri. Que sigui capaç de tirar endavant la línia proposada per l’equip sortint d’apostar per la qualitat, pels productes premium, pel cava de paratge qualificat. Només així hi guanyarem tots”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa