VadeVi
Bot es brinda a la propera generació, ‘Laqvarta’
  • CA
Laqvarta

!--akiadsense-->

L’Agrícola Sant Josep de Bot sap que el futur rau en les properes generacions. Oscar Wilde ja recordava que la societat moderna oblida que el món no és propietat d’una única generació. El celler cooperatiu de Bot ho ha volgut testimoniar inicialment amb un vi de garnatxa blanca 100% que vol retre homenatge a la seva propera generació, la quarta des que es van fundar l’any 1962. La sortida al mercat del primer vi d’aquesta família, el blanc Laqvarta 2017 (DO Terra Alta), serà el 4 de setembre. Sortirà al mercat a un PVP de 9,35 euros. Segons el membre de l’equip directiu i soci de la cooperativa de Bot Jaume Martí, “Laqvarta donarà nom a vins DO Terra Alta de qualitat superior que només elaborarem amb varietats tradicionals”. Ja estan treballant, també, en dos nous vins negres que completaran la família. Martí afegeix que “es tracta d’un projecte estratègic que ens ha d’ajudar a reforçar el compromís dels nostres socis i sòcies amb el futur del nostre negoci”. Segons s’afirma des del celler de Bot, aquesta marca vol projectar “el relleu generacional de les tres primeres generacions de socis i sòcies productors de la cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot a la Terra Alta”.

Laqvarta, vinificat en dipòsits d’acer inoxidable, s’elabora a partir de vinyes en maneig tradicional, de 20 anys o més d’edat, amb un rendiment de producció màxim de 4000 kg / hectàrea. El 100% de la collita està seleccionada i collida a mà en un punt de maduració equilibrat. És la selecció més exigent que fan en garnatxa blanca a les vinyes dels seus socis. La primera collita surt al mercat desprès d’un afinament en ampolla de 6 mesos, procés que consideren “imprescindible” en aquest vi. Des del celler afirmen que “Laqvarta 2017 és un vi blanc d’alta expressió varietal que mostra l’estil de Sant Josep Vins en la producció i elaboració de blancs fins. És delicat i definit, gustós i equilibrat, versàtil”. També diuen que és complex, sec, i “inoblidable”. És un blanc de 13,8º madur, reflex d’un any de sequera, prou varietal i que millorarà amb més pas per ampolla. Mostra notes a poma starking i a préssec d’aigua, i també certa tropicalitat (mango). Té més caràcter fruitós que no pas floral, i una certa amargor final que és varietal. També presenta un bon balanç entre volum i acidesa.

Jaume Martí, soci i directiu, Martí Carbó, soci i president i Amparo Amaro, directora tècnica i enòloga
Jaume Martí, soci i directiu, Martí Carbó, soci i president i Amparo Amaro, directora tècnica i enòloga

!--akiadsense-->

El rendiment de les 9,8 hectàrees de vinyes de les quals s’obté també es un fidel reflex del fet que és fruit d’un any de sequera: 2.721 kg/hectàrea. Mai s’havia veremat tan aviat a Bot, els dies 16 i 17 d’agost. Neix de 13 parcel·les del terme municipal de Bot (5,86 has.), de 4 de Caseres (3,36 has.), d’1 de Gandesa (0,28 has.) i d’una altra d’Horta de Sant Joan (0,27 has.) L’edat mitjana de les vinyes és de 27 anys. La producció total d’aquesta primera anyada s’han elaborat 10.000 litres, i es comercialitzaran 5.500 ampolles de 75 cl., que van ser embotellades el mes de març.

L’Agrícola Sant Josep de Bot farà a l’octubre un acte corporatiu per presentar la marca i una campanya de promoció per donar suport al seu llançament. Aquest celler cooperatiu de la DO Terra Alta espera mantenir enguany el creixement dels darrers cinc anys (2013-2017), per sobre del 10% anual, i superar per primer cop els 3 milions d’euros de facturació del celler (2,8 al 2017). Al 2017 la secció del celler ja representava dues terceres parts del negoci de la cooperativa. Tota la producció és de collita pròpia i procedeix de les terres que conreen els seus socis de la Terra Alta, que sumen 750 hectàrees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa