El director tècnic de Codorníu, Bruno Colomer, ha estat escollit millor enòleg d’escumosos en els Premis Bacchus, el concurs internacional de vins i caves que organitza la Unió Espanyola de Catadors. Colomer és el responsable d’enologia del celler Codorníu des de 2008, i un apassionat de les dades i de la supervisió de totes les fases de la producció, des que el raïm creix a la vinya fins que les ampolles surten dels cellers. Nascut a Sant Cugat del Vallès, és llicenciat en Enginyeria Agrònoma per la Universitat Politècnica de Catalunya i va completar la seva formació amb el Diplôme National d’Oenologie a la Universitat de Bourgogne (França). L’any 1996 va començar a treballar en MontFerrant, on va ser cap d’enologia de caves. Des de 2006 fins a 2008 va ser director tècnic en Heretat Mas Tinell, des d’on va arribar a Codorníu.

El seu racó preferit és el Celler Jaume, el centre d’innovació, recerca i experimentació enològic de Codorníu. Allí, entre parets de pedra i envoltat de petits dipòsits d’acer inoxidable, de ciment i barriques de roure, Colomer dóna curs al seu ‘saber fer’ sempre amb l’objectiu d’aconseguir l’excel·lència enològica.

Precisament tres caves de la col·lecció de prestigi Ars Collecta Codorníu, creada per Bruno Colomer al Celler Jaume, han rebut importants reconeixements en els Premis Bacchus. Ars Collecta Jaume Codorníu 2014, que ret homenatge a l’origen del cava, ha rebut la màxima distinció del certamen, un Gran Bacchus d’Or. Dos Gran Reserva de la mateixa col·lecció, Ars Collecta Codorníu Blanc de Blancs i Ars Collecta Codorníu Grand Rosé, anyades 2017, s’han endut un Bacchus d’Or i un Bacchus de Plata respectivament. 

Els Premis Bacchus són un concurs internacional on hi participen més de 1.500 vins de tot el món. El jurat, que tasta els vins durant 4 dies, el formen un centenar de Masters of Wine, prescriptors, periodistes, sommeliers i enòlegs nacionals i internacionals. El certamen, organitzat per la Unió Espanyola de Catadors, ha arribat enguany a la XIX edició. 

Nou comentari