VadeVi
El Bulli Foundation i Vila Viniteca s’associen per redactar el “Llibre del Vi”
Els protagonistes de la presentació del llibre davant Vila Viniteca
Els protagonistes de la presentació del llibre davant Vila Viniteca | Arduino Vannucchi

!--akiadsense-->

“Què és una beguda?”, preguntava fa uns mesos Ferran Adrià a Ferran Centelles. La resposta, molt meditada, va arribar després de quatre mesos. I el resultat final, un primer volum de prop de 600 pàgines que ara surt al mercat sota el nom de Bebidas. Definición, historia, tipos y composición. ">

Es tracta d’un dels títols de la Bullipedia que s’ha presentat aquest dijous davant la premsa i que ha de ser el primer de tres volums d’un màster o aprenentatge profund sobre el món de les begudes. El primer llibre les defineix i conceptualitza, n’explica l’origen i evolució i també els diversos tipus i taxonomies existents. Un apartat final sobre la composició de les begudes tanca els continguts d’aquest primer lliurament que precisament dirigeixen Adrià i Centelles. El segon i tercer volum, que “ja estan al forn”, segons ha avançat Ferran Centelles, es dedicaran a la producció i la indústria de les begudes, i a la restauració, respectivament.

Aquesta col·lecció -que dediquen a la memòria de Juli Soler – i altres publicacions que s’editen a la Bullipedia comparteixen objectiu de difusió del coneixement a través del mètode Sàpiens, el que “permet connectar el coneixement, i comprendre, i crear”, com explicava Ferran Adrià. “Per poder saber i entendre de begudes, és imprescindible saber de moltes disciplines i connectar tots els aprenentatges adquirits; i això, igual en tots els espais de coneixement”, ha afegit.

Ferran Adrià
Ferran Adrià durant la presentació | E.V.

Entre aquests projectes, uns volums sobre el món del vi, en el qual es pretén recopilar tota la informació i coneixement necessari per a adquirir una visió global d’aquest sector. El “Libro del Vino” de Bullipedia és un projecte que uneix la Fundació amb Vila Viniteca, amb qui s’associen precisament per a donar vida a aquesta col·lecció. També sota la direcció de Ferran Adrià i Ferran Centelles, comptarà en aquest cas amb el suport d’un equip multidisciplinar de professionals, entre els quals, l’enòloga Marta Puparelli, la periodista Carolina Morro, el químic Rubén López o el filòsof Bruno Tannino; i la col·laboració del Màster of Wine Pedro Ballesteros, David Molina i Antonio Palacios, entre d’altres personalitats reconegudes del sector del vi.

Aquestes publicacions són només una part del projecte global de la Bullipedia, que preveu treure a la llum una trentena de volums d’unes 500 pàgines en cinc anys. “Calculem que siguin unes 8-9 per any”, deia Adrià. I, el següent pas, a partir d’aquests cinc anys, serà la digitalització de tots els continguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa