El Bulli Foundation i Vila Viniteca s’associen per redactar el “Llibre del Vi”

La Bullipedia és un projecte que "connecta coneixement", explica Ferran Adrià

Els protagonistes de la presentació del llibre davant Vila Viniteca

Els protagonistes de la presentació del llibre davant Vila Viniteca | Arduino Vannucchi

“Què és una beguda?”, preguntava fa uns mesos Ferran Adrià a Ferran Centelles. La resposta, molt meditada, va arribar després de quatre mesos. I el resultat final, un primer volum de prop de 600 pàgines que ara surt al mercat sota el nom de Bebidas. Definición, historia, tipos y composición.

Es tracta d’un dels títols de la Bullipedia que s’ha presentat aquest dijous davant la premsa i que ha de ser el primer de tres volums d’un màster o aprenentatge profund sobre el món de les begudes. El primer llibre les defineix i conceptualitza, n’explica l’origen i evolució i també els diversos tipus i taxonomies existents. Un apartat final sobre la composició de les begudes tanca els continguts d’aquest primer lliurament que precisament dirigeixen Adrià i Centelles. El segon i tercer volum, que “ja estan al forn”, segons ha avançat Ferran Centelles, es dedicaran a la producció i la indústria de les begudes, i a la restauració, respectivament.

Aquesta col·lecció -que dediquen a la memòria de Juli Soler – i altres publicacions que s’editen a la Bullipedia comparteixen objectiu de difusió del coneixement a través del mètode Sàpiens, el que “permet connectar el coneixement, i comprendre, i crear”, com explicava Ferran Adrià. “Per poder saber i entendre de begudes, és imprescindible saber de moltes disciplines i connectar tots els aprenentatges adquirits; i això, igual en tots els espais de coneixement”, ha afegit.

Ferran Adrià

Ferran Adrià durant la presentació | E.V.

Entre aquests projectes, uns volums sobre el món del vi, en el qual es pretén recopilar tota la informació i coneixement necessari per a adquirir una visió global d’aquest sector. El “Libro del Vino” de Bullipedia és un projecte que uneix la Fundació amb Vila Viniteca, amb qui s’associen precisament per a donar vida a aquesta col·lecció. També sota la direcció de Ferran Adrià i Ferran Centelles, comptarà en aquest cas amb el suport d’un equip multidisciplinar de professionals, entre els quals, l’enòloga Marta Puparelli, la periodista Carolina Morro, el químic Rubén López o el filòsof Bruno Tannino; i la col·laboració del Màster of Wine Pedro Ballesteros, David Molina i Antonio Palacios, entre d’altres personalitats reconegudes del sector del vi.

Aquestes publicacions són només una part del projecte global de la Bullipedia, que preveu treure a la llum una trentena de volums d’unes 500 pàgines en cinc anys. “Calculem que siguin unes 8-9 per any”, deia Adrià. I, el següent pas, a partir d’aquests cinc anys, serà la digitalització de tots els continguts.

Nou comentari