VadeVi
Sri Lanka i Filipines, convidats a la nova edició de la Wine Business Meeting
  • CA
Wine Business Meeting Lleida

!--akiadsense-->

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida posa altra vegada a l’abast dels cellers catalans i espanyols l’oportunitat de presentar el seu model de negoci als importadors procedents de Filipines i Sri Lanka que a partir d’aquest dilluns 19 de febrer i fins divendres 23 visitaran Lleida.

L’activitat compta amb una molt bona acceptació del sector vinícola ja que a cada edició s’hi incorporen nous participants en funció de les polítiques de creixement empresarial en l’àmbit internacional. En aquesta ocasió hi participaran 21 cellers que a porten vins de fins a 20 denominacions d’origen i que mantindran contactes amb 8 dels principals importadors de begudes de Filipines i tres de Sri Lanka. Cal assenyalar que tant la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya –a través de Prodeca i d’Acció-, CaixaBank, Global Lleida, i Enterprise Europe Network col·laboren en la realització d’aquest esdeveniment.

Wine Business Meeting Lleida

!--akiadsense-->

De fet, van ser els bons resultats comercials assolits arran d’edicions anteriors –la darrera amb Perú- el que ha fet que els cellers demanessin específicament establir contactes per tal que la Cambra de Comerç portés fins a Lleida els importadors d’aquests països i d’aquesta manera establir noves relacions empresarials entre ambdós països per tal d’obrir nous mercats.

Tot i la dimensió relativament petita d’aquest mercat, el sector del vi de Filipines obre grans expectatives als cellers catalans i espanyols ja que el consum es troba en una clara fase de creixement registrant una taxa del 60% en els darrers cinc anys. De fet l’any 2015 es va arribar a gairebé als 16 milions de litres consumits amb un valor de 250 milions d’euros i els estudis de mercat apunten a un creixement del 48% més fins a l’any 2020 arribant a un valor de mercat de 330 milions d’euros.

Amb una població de 102 milions d’habitants i un PIB que va créixer l’any 2016 un 6.8% es calcula que hi ha un potencial de clients d’aproximadament 15 milions de persones amb un nivell d’ingressos suficient per a consumir vi d’importació. Alhora, els llaços històrics entre l’Estat espanyol i Filipines fan que el vi que es produeix aquí estigui reconegut i tingui una bona reputació. De fet, és en aquests moments el segon proveïdor principal en volum i en valor.

Pel que fa al Sri Lanka, un dels principals atractius per a les empreses vitícoles és l’elevat nombre de turistes que el visiten anualment i això fa que el mercat estigui en contínua expansió amb un alça de més del 20% aquest any. Alhora cal destacar que des del Govern local es van impulsar mesures per potenciar el consum de la cervesa i el vi en detriment dels destil·lats amb una normativa fiscal molt més laxa que la que hi ha establerta per a les begudes amb alta graduació. Cal destacar també que Sri Lanka té unes mesures aranzelàries inferiors a les de països veïns com l’Índia i que es tracta d’un bon soci comercial de les Illes Maldives.

Els objectius del IX International Wine Business Meeting se centren en donar a conèixer la qualitat i la diversitat de vins catalans, crear llaços de relació entre empresaris productors i els principals importadors peruans del sector per tal de incrementar a mig i llarg termini les exportacions de vins catalanes. Si tenim en compte els resultats d’anteriors edicions del International Wine Business Meeting les dades són prou reveladores i demostren l’impacte d’aquesta mena d’actuacions:

Exportacions Cambra de Lleida

!--akiadsense-->

Els cellers participants en aquesta edició són: Arriezu Vineyards, S.L.U., Rueda / Rioja; Castell del Remei, Costers del Segre / Conca de Barberà, Mas Blanch i Jové, Costers del Segre, Falset Marsà, Montsant; Bodegas Concavins, S.A.,Catalunya / Conca de Barberà; Can Roda, Alella; Costers del Sió, Costers del Segre; Bodegas Mocen, Rueda / Castilla y León; Vins Grau SL, Pla de Bages; Recaredo, Penedès/ Cava; Celler Batea, Terra Alta; Bodegas Bocopa, Alicante; Bodegas Vinícola Real, Rioja; Clos Pons, Costers del Segre; Mont Marçal, Cava /Penedès; Vintouch Wines, Txakoli/Cariñena/Rioja; Grandes Vinos y Viñedos, Cariñena; Cellers Unió, Montsant/ Priorat; Alta Alella, Alella; Winex Foods, Navarra/Rioja/Almansa; Covides, Penedès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa