Desenganya’t. Portis el vi que portis pel dinar de Nadal, el teu cunyat hi tindrà alguna cosa a dir. I no serà bona.

Ara bé, amb les propostes de VADEVI, la situació serà, de ben segur, una mica més suportable. En funció de com sigui el teu cunyat et proposem un vi o un altre. Aquí en tens els diferents tipus. A veure si hi trobes el teu.

El cunyat antisistema: Sense cap mena de dubte cal que triis un vi de cooperativa. N’hi ha molts i de molt bons. I si és molt, molt antisistema, et recomanem que sigui un vi d’una cooperativa amb fins socials com L’Olivera. No hi haurà discussió.

El cunyat hipster: Te’l guanyaràs a l’aperitiu. Porta un vermut, exclusiu, i si pot ser que tingui un Premi Vinari. Te’l poses a la butxaca segur.

El cunyat entès: Aconsegueix un vi de Mas Comtal que es diu Antistiana. I demana-li que et parli de la varietat de raim amb la està elaborat. Es diu Incrocio Manzoni. El deixaràs sense paraules.

El cunyat clàssic: Atenció perquè es pensa que l’únic vi digne és el de Rioja. Hauràs de fer una petita inversió i comprar un vi de cada una de les Denominacions d’Origen catalanes. Fliparà. Li obriràs tot un món de possibilitats segur.

El cunyat birrero: Porta-li cervesa, però no qualsevol. Una de les de Moskabeer és artesana i porta garnatxa.

Potser a través d’aquesta cervesa trobarà l’amor per vi.

El cunyat ressacós: No has de patir per res. Li portis el vi que li portis li serà igual. La seva llengua acartronada no li permetrà detectar res i amb una mica de sort tampoc parlarà gaire.

El cunyat ric: L’has de picar perquè porti ell el vi. I l’has de convèncer perquè sigui una ampolla de l’Ermita del Priorat.

El cunyat abstemi: Fins i tot per això tens opcions. El Natureo de Torres és una possibilitat o també li pots proposar que es prengui el raïm que deu tenir preparart per la nit de Cap d’Any.

El cunyat fatxa: Vigileu perquè aquest és molt perillós. No és només que pensi que el de Rioja és el millor vi, com el cunyat clàssic, sinó que està convençut que qualsevol vi espanyol és millor que els catalans. Per aquest tens diverses opcions:

-Tria un vi català que estigui entre els millor de la guia del diari ABC (t’assegurem que és fàcil), sinó també tens la Guia Peñín, en la que els vins catalans hi surten prou ben classificats. És una manera de fer callar boques.

-Una altra opció és comrprar el vi Xitxarel·lo i assegurar-te que es llegeixi tot el text de l’ampolla. No el convenceràs de res, però li podràs dir tot el que penses sense haver-li de dirigir la paraula.

-Pots triar un vi que s’hagi fet en un terreny franco">-argilós.

-I si vols petar-ho tot, el dinar inclòs, li pots demanar amb quin vi brindarà el dia que Catalunya sigui independent.

BON NADAL!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa