VadeVi
Calendari de fires on promocionar el vi i obrir nous mercats aquest 2023
  • CA

Comença l’any i amb ell s’activa un nou calendari de fires i esdeveniments en els quals el sector del vi participa a través de diverses modalitats. Majoritàriament com a expositor, però també esdevé protagonista en xerrades o presentacions o com a guia d’una ponència o un tast de vins. Són aparadors que no només donen a conèixer les novetats vinícoles, sinó que permeten iniciar contactes comercials o estrenar relacions en l’àmbit de la venda o l’exportació. En repassem algunes de les principals.

Al gener, FITUR

Estrenant el calendari firal d’aquest 2023 hi ha la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que un any més esdevindrà el punt de trobada de diversos projectes vinculats al sector del turisme però amb una finestra destacada també per a l’enoturisme. Tot plegat, del 18 al 23 de gener al recinte firal IFEMA de Madrid.

La Barcelona Wine Week ha estat un èxit, afirmen els seus organitzadors | BWW
La Barcelona Wine Week ha estat un èxit, afirmen els seus organitzadors | BWW

Al febrer, Barcelona Wine Week

Torna un any més, i sembla que ja en un entorn de total normalitat, la Barcelona Wine Week que ja suma tres edicions. Una cita que vol esdevenir la plataforma de promoció nacional i internacional del vi de qualitat, amb la participació fins ara confirmada de més de 700 cellers i 60 denominacions d’origen. Entre els principals objectius, diran des de l’organització, obrir noves oportunitats de negoci pel sector vitivinícola. I sumat a la part firal i empresarial, un centenar d’experts analitzaran els reptes del sector i mostraran la varietat i singularitat dels sòls vitivinícoles de l’Estat. Del 6 al 8 de febrer a Fira de Barcelona, Montjuïc.

Per cert, que coincidint amb les dates de la BWW torna una nova edició de l’Off the Record: 7 de febrer, a Casa Rius de Barcelona (carrer Enric Granados). I completant l’oferta de fires a Barcelona durant el mes de febrer, hi ha el Saló de Vins Naturals, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de febrer a la Nau Bostik, a la Sagrera.

També al febrer, ENOMAQ

ENOMAQ torna aquest 2023 a omplir el recinte firal de Saragossa entre els dies 14 a 17 de febrer. Serà de nou l’oportunitat per estar al dia de les últimes novetats en maquinària, tècnica i equips que poden necessitar els professionals del sector. Hi tenen confirmada la participació més de 650 marques procedents d’una vintena de països, que es complementaran amb un programa d’activitats basat en jornades tècniques algunes de les quals aprofundiran en els reptes de la sostenibilitat i els nous paradigmes de consum.

Estand de Catalunya a PROWEIN
Estand de Catalunya a PROWEIN | Foto: Prodeca

Al març, Foodex i Prowine

Al març, Foodex Japan 2023

Al Japó ja preparen per a una nova trobada de Foodex, una de les cites més importants del mercat de l’alimentació i les begudes del continent asiàtic. La cita tindrà lloc del 7 al 10 de març a Tokyo Big Sight amb l’objectiu de convertir-se un any més en el punt de trobada del sector, així com connectar empreses del sector per aconseguir expansió internacional i contactes comercials.

Al març, Prowein a Düsseldorf

Una de les cites més esperades de l’any en la qual hi ha una gran afluència d’expositors catalans. Enguany, Prowein es farà del 19 al 21 de març 2023 i sumarà una nova edició a la fira internacional cent per cent professional en la qual s’obren mercats i es dona espai per presentar i conèixer productes d’arreu del món.

A l’abril, Vinitaly

Uns dies de descans i entrant a l’abril, torna Vinitaly, celebrant ja la seva 55a edició. Quatre dies, del 2 al 5 d’abril, durant els quals Verona es converteix en la capital del sector vitivinícola del món. Expositors, tastos, jornades de debat i xerrades al voltant de temes que permetran conèixer i entendre l’evolució dels mercats del vi.

Al maig, FENAVIN

Un altre dels ‘musts’ pel sector del vi català, que acostuma a mobilitzar-se per participar en la Fira Nacional del Vi FENAVIN. Un any més, tindrà lloc al Pavelló de Fires i Congressos de Ciudad Real i enguany, coincidint amb els dies 9 a 11 maig. Un any més, presentarà les novetats del sector dels àmbits nacional i internacional.

Es confirmen les dates per l'octubre del Gastronomic Forum Barcelona
El Gastronomic Forum Barcelona prepara nova edició pel novembre de 2023

Al novembre, Gastronòmic Fòrum

De maig a novembre no és que s’aturi l’activitat firal, però malgrat que hi puguin haver noves cites que anirem afegint a mesura que es confirmin dates, de moment ja avancem que podeu reservar del 6 al 8 de novembre perquè torna a Fira de Barcelona el Gastronòmic Forum. I si segueix les pautes de les darreres edicions, més enllà de ser un punt de trobada del sector de l’alimentació en el sentit més ampli, també dedica un espai específic al vi català a través d’una mostra i diverses activitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa