VadeVi
Can Bas Domini Vinícola s’obre al VinyaSons
  • CA
Can Bas

 

Can Bas Domini Vinícola rep un any més el Festival VinyaSons, “Música als cellers”, aquest divendres 13 de juliol. El jardí de la casa pairal que presideix aquesta finca amb més de dos mil anys de tradició vitícola al Penedès, acollirà el concert de Gemma Humet (21 h), que s’acompanyarà d’una selecció de vins del celler. La vetllada començarà a les 20 h amb la visita guiada al celler.

 

La cantant i pianista presenta el seu segon treball en solitari “Encara” (Satélite K“>), produït per Carles “Campi” Campón, productor i músic de Jorge Drexler. Aquest àlbum és un salt important a la seva carrera, on explora sonoritats noves però manté el seu compromís social a les lletres. Actuarà amb el contrabaixista de jazz Pau Lligadas.

 

L’actuació musical anirà acompanyada del servei de vins del celler amb les seves harmonies. Els mateixos enòlegs i sommelier del celler s’encarregaran de presentar-los. S’han seleccionat quatre vins, dos monovarietals i dos cupatges.

 

Can Bas Muscat 2017. La novetat d’aquest any, que segons el mateix celler “és un vi fresc i floral de Moscatell de Gra Menut. De color groc pàl·lid brillant, és molt expressiu en nas amb notes florals que es repeteixen en boca. Fresc i sec, de tacte glicèric i ample, aporta un record final de most de raïm. Un molt bon acompanyament de carns lleugeres, peix blau i formatges curats”.

 

Can Bas Xarel·lo 2017. Un monovarietal de la varietat insigne del Penedès, el xarel·lo. Asseguren que és “de color or brillant i aromes de fruita blanca i cítrics, és molt expressiu en boca: fresc i intens, ample, amb un fons de poma groga i pera madura. Excel·lent com a aperitiu, aquest vi també marida amb els plats de cuina oriental, així com amb formatges de vaca curats”.

 

La Romana 2015. Un cupatge de raïm seleccionat de xarel·lo i chardonnay de vinyes velles. El seu nom fa referència als vestigis romans localitzats al redós de la vinya de Xarel·lo: la Via Augusta i una luxosa vil·la datada del temps de l’Imperi. Des del celler es descriuen “groc pàl·lid, desprèn aromes de cítrics i records de vainilla de la fusta de roure. En boca és untuós i molt expressiu; intens, ample i de llarg postgust. La Romana marida amb ostres, mariscs i peix blanc, i amb àpats de festa tradicionals”.

 

La Capella 2015. Un cupatge de sirà i de cabernet sauvignon, el qual neix a una vinya vella que s’estén al voltant de la capella medieval de Sant Joan Salerm que hi ha a la finca i que identifica el vi. Afirmen que és “de capa mitjana i color cirera, amb reflexos blaus. En nas destaca l’expressió a fruita i notes especiades de vainilla, cafè i cedre. Fresc en boca, estructurat i opulent, amb un bon equilibri entre grau alcohòlic i acidesa”.

 

VinyaSons és una proposta cultural que permet gaudir dels vins i la música en un marc singular i entorn distès. Can Bas Domini Vinícola és part del Grup Pere Ventura des del 2011, on ha desenvolupat fins el dia d’avui una intensa tasca de recuperació i de conversió en ecològic de la finca, de 80 hectàrees. Al celler s’hi elaboren vins d’autor que defineixen la identitat de la finca i la marca, ja que s’elaboren amb l’objectiu de ser un fidel retrat del terrer i per donar valor al vincle històric. 

 

Trobareu més informació sobre el concert seguint aquest enllaç: 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa