VadeVi
Can Descregut ofereix cinema i cava de 3.500 dies a més de 50 persones
  • CA

Més de mig centenar de persones van participar dissabte en la primera jornada de portes obertes amb vi i cinema que el celler Can descregut, de Vilobí del Penedès, va organitzar coincidint amb la celebració del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava.

Enguany, el celler torna a ser subseu del festival amb la projecció de la pel·lícula-documental A la source du vin del director francès Philippe Gasnier. Tant la visita com el tast de vins i cava i la projecció de la pel·lícula es repetiran aquest dissabte que ve, 14 de novembre, amb el mateix format i horaris. La jornada de portes obertes de dissabte va començar a les 10 del matí amb una visita a les vinyes, el celler i la cava i un tast de tres vins blancs elaborats amb xarel·lo i un cava.

Després d’aquest primer tast, els espectadors van assistir a la projecció del film A la source du vin , estrenat aquest mateix any a França, que retrata el viatge i l’aventura fascinants d’uns vinaters francesos que volen conèixer i reivindicar els orígens de la vinicultura a les terres de Geòrgia, on encara es fan servir tècniques ancestrals de producció de més de 1.000 anys d’antiguitat per fer uns vins sorprenentment moderns. Aquestes tècniques es caracteritzen per la utilització d’àmfores de fang enterrades sota terra (qvevri) on fan fermentar el vi.

Després de la projecció, el públic va participar en el tast d’un cava d’edició limitada, el 3.500, elaborat amb la varietat xarel·lo procedent de vinyes velles i amb més de 10 anys de criança. D’aquest cava, que es va servir en ampolla màgnum (150cl), se n’ha fet una producció limitada de 300 ampolles i només es pot comprar exclusivament al celler.

Tant la visita i el tast dels tres vins xarel·los com la projecció del documental i el tast del cava 3.500 es repetiran aquest dissabte que ve, 14 de novembre, amb el mateix format i horari.

Per participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu a [email protected]. Les places són limitades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa