Les noves instal·lacions es van començar a imaginar l’any 1979, es van començar a executar l’any 2000 i aquest dilluns es van inaugurar.

Fa 37 anys, Carlos Esteva es va fer càrrec de la finca que el seu avi havia comprat als anys 30 a Avinyonet del Penedès i va començar a recuperar la vinya i a fer vi.

Però clar, Can Ràfols del Caus era una masia, no un celler i tot i que Esteva va anar adequant les instal·lacions i adaptant-s’hi, amb el temps es van anar constatant certes incomoditats.

Aleshores va contactar amb Paolo Deganella, arquitecte, italià, per tal que disenyés un nou celler. Ara bé, tal com explica Rosa Aguado, directora del celler en declaracions a Vadevi.cat, “Carlos Esteva tenia algunes coses molt clares. tant que al web de l’arquitecte, el propoietari de Can Ràfols del caus hi apareix com a coautor del projecte”

i el que estava claríssim, diu Aguador, “era que no havia de ser un celler integrat en el paisatge. havia de ser un celler que no trenqués el paistage, que estigués ocult i per poder-ho fer s’havia de perforar la roca del Garraf”.

E.B.“>

Ja fa uns anys es van inaugurar les dues primeres parts del projecte, la nau de vinificació i la sala de bótes i aquest dimecres es va inaugurar la tercera i última part que és la sala de criança en ampolla.

E.B.

“>

A l’acte hi van assistir prop de 300 convidats que van poder, entre d’altres, tastar anyades molt antigues dels vins de Can Ràfols i gaudir també d’una exposició en el que a través de material audiovisual, fotografies i maquetes es repassa la història del projecte.

Carlos Esteva en el moment de dirigir-se als prop de 300 convidats. E.B.“>

Una de les aportacions de Carlos Esteva en el dissenyb arquitectònic, explica la directora del celler, és la integració d’una falla tectònica en l’estructura i l’estètica de les instal·lacions.

Ara bé, adeverteix, Aguado, “que ningú es pensi que tenir un celler nou voldrà dir tenir vins nous. No s’afegiram més productes als 15 vins i 4 caves que ja elaborem i no hi ha la voluntat que produir més de les prop de 300.000 ampolles que ja fem, sinó de fer-les amb més comoditat. Aquest és el principal objectiu”.

L’exposició del projecte es podrà veure al mateix celler fins el mes de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa