VadeVi
Canals: “Desitgem que el cava evolucioni per permetre el retorn de Corpinnat”
  • CA

!--akiadsense-->

El enòlegs desitgen que el cava evolucioni, “com sembla farà, cap a una reglamentació que faci compatible el retorn al Cava dels nous cellers de Corpinnat”. Són paraules de Joan Miquel Canals, president de l’Associació i del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya en declaracions a Vadevi.

Canals recorda que els enòlegs tenen vocació de millora continuada de la qualitat dels vins des de la vinya fins a l’ampolla i que tenen molts coneixement de viticultura. És en aquest sentit que consideren que “la sacsejada que provoca la sortida dels elaboradors per causes qualitatives que impliquen una segmentació del mercat creiem que pot beneficiar a llarg termini al Cava”. Tot i que consideren que els nous compromisos de la DO Cava de marcar els caves Premium o aconseguir zonificar la denominació ja anaven encaminats en aquests sentits i que potser ha estat una qüestió de velolicitats le que no ha permès l’entesa.

Joan Miquel Canals és el president del Col·legi i de l’Associació d’Enòlegs de Catalunya | URV

!--akiadsense-->

Així, Canals creu que la sortida d’aquest nou cellers “a curt termini és una pèrdua de valor per la DO, però en queden encara més de 200 i alguns d’ells tenen uns estàndards de qualitat homologables als que han sortit”.

Sobre l’entrada al mercat d’una nova manera de dir escumós del Penedès, pel president dels Enòlegs no és un problema, “el consumidor final d’escumosos d’alt valor és un wine lover pel que coneixerà el mercat i no crec que es confongui. La confusió la pot tenir la gent que es mou sols pel preu, però en aquest cas malauradament es trobarà més Cava que Corpinnat”

Finalment per Joan Miquel Canals, el problema del cava no és la qualitat (en la seva majoria d’elaboradors) “pel que esperem que fins i tot aquest consumidor que sols es mou pel preu sigui conscient que la qualitat ha de tenir un valor i aprofundeixi en aquest tipus d’escumosos descobrint els millors caves, Clàssics Penedès i ara també Corpinnats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa