Els socis de Priorat Enoturisme, una associació que aglutina diverses empreses del sector enoturístic de la comarca, han aprovat el canvi de junta en Assemblea General. Enric Calvo, soci i propietari de l’allotjament turístic Baronia (Falset), agafa el relleu a Isabel Vilà en la presidència després de tres anys en el primer mandat. Cada tres anys es renova el càrrec amb l’objectiu que tots els socis puguin ostentar-lo, tot i que els quatre primers presidents/es han de ser socis/es d’un allotjament.

Isabel Vilà, sòcia amb l’allotjament Cal Porrerà (Porrera), deixa la presidència però exercirà el càrrec de vicepresidenta i representant de l’Associació a la Carta Europea de Turisme Sostenible. En la junta hi tenen representació els diferents sectors turístics que formen Priorat Enoturisme. A més, també s’han creat comissions de treball dels diferents sectors per unir esforços i treballar conjuntament.

La fins ara presidenta de Priorat Enoturisme, fa una valoració molt positiva d’aquests primers anys, on destaca principalment el fet que “hem aconseguit unir tots els sectors turístics per anar cap a una mateixa direcció, creant sinergies amb objectius comuns”. Considera que és “imprescindible la complicitat entre tots els sectors per fer de la comarca un lloc idoni per treballar, preservant els seus valors i mantenint l’equilibri”.

Un dels objectius que s’ha aconseguit és “portar la comarca més enllà de les nostres fronteres i crear un portal visible al món que permet la venda directa i en línia”. Més enllà de les tasques comercials o turístiques, des de la Junta també “s’han impulsat activitats culturals com el desembarcament de la Tarraco Viva al Priorat”. L’associació Priorat Enoturisme és sòcia de PRIORITAT i forma part del grup de treball de la Carta Europa de Turisme Sostenible.

Amb perspectiva de futur, Priorat Enoturisme continuarà en la mateixa línia de treball, però un dels objectius que es marca la nova junta és “institucionalitzar l’Associació i buscar aquest acord amb les institucions i l’administració per tal de posicionar-nos”, segons explica Enric Calvo, elegit nou president de l’entitat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa