VadeVi
Un cap de setmana de vi a Barcelona de primer nivell mundial
  • CA
Els responsables dels cellers protagonistes de la Gran Nit del Priorat de Vila Viniteca
Els responsables dels cellers protagonistes de la Gran Nit del Priorat de Vila Viniteca

!--akiadsense-->

Aquest llarg cap de setmana Vila Viniteca, una de les distribuïdores de vins fins més importants d’Europa, ha organitzat sis actes de primer nivell mundial a Barcelona coincidint amb el seu 88è aniversari. Des de Vila Viniteca es diu que el 88 és un número màgic en moltes cultures, i que per a ells és “tot un repte”. Els dos primers actes ja han estat destacades novetats. Aquest divendres s’ha fet La Gran Nit del Priorat a l’Hotel Majestic. Un total de 17 cellers del Priorat han liderat un sopar únic amb ampolles de formats especials i d’anyades especialment seleccionades del fons de l’enoteca dels seus cellers. Es van obrir vins icònics com L’Ermita del 1997 i 1998 d’Álvaro Palacios en format màgnum, però també joies històriques com un Masia Barril de 1991. A més, cadascun dels comensals havia de portar una o diverses ampolles de vi de la DOQ Priorat per compartir amb els seus companys de taula i la resta de participants. Per iniciar la vetllada, el president de Champagne Salon i Delamotte, Didier Depond, va obrir unes ampolles de Delamotte en format de 3 i 6 litress, escollides en exclusiva per a un sopar amb places limitades que va costar 120 euros per persona. El xef Nandu Jubany va fer un menú especial per aquesta ocasió on no va faltar una gran llebre à la royale. Hi van participar Álvaro Palacios, Mas Martinet, Clos Mogador, Celler Nin Ortiz, Cims de Porrera, Mas Doix, Les Cousins, Mas Alta, Alfredo Arribas, Casa Gran del Siurana, Celler Cecilio, Clos Figueras, Ferrer Bobet, La Conreria d’Scala Dei, Perinet, Scala Dei i Celler Vall Llach.

La segona novetat s’ha viscut aquest dissabte, també a l’Hotel Majestic. Ha estat una màster class amb el cuiner Ferran Adrià i el sommelier Ferran Centelles i un tast magistral amb Álvaro Palacios i Ricardo Pérez Palacios. Adrià ha explicat que l’antic restaurant elBulli de Cala Montjoi serà elBulli1846,un centre d’innovació. El xef també ha afirmar que “elBulli no va morir, va morir el restaurant”, i que hi ha “molts bullinians”. Per la seva banda, Ferran Centelles ha avançat com seran els volums 4 i 5 del Sàpiens del Vi. El 4 està dedicat a la sommelieria i el 5 estarà centrat en el món del tast professional.

Així seran els nous volums de Sapiens del Vino
Així seran els nous volums de Sapiens del Vino | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

Álvaro Palacios, un cop més, poètic i apassionat, ha presentat el seu nou DOQ Priorat: La Baixada 2018. És un vi elaborat amb carinyena, garnatxa negra, garnatxa blanca i macabeu. Les primeres ampolles, que ja es poden adquirir, no es podran gaudir fins al mes d’octubre d’aquest any, a un preu d’uns 180 euros. El tast ha estat “molt especial”, segons Ricardo Pérez Palacios. De fet, també s’ha tastat L’Ermita, Les Aubaguetes i Dofí del Priorat, el Rioja Quiñón de Valmira i Moncerbal, Las Lamas, Valdafoz i La Faraona del Bierzo. Tots els vins han estat de l’anyada 2018, alguns encara per embotellar.

Álvaro Palacios ha presentat el seu nou vi a Barcelona
Álvaro Palacios ha presentat el seu nou vi a Barcelona | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

I aquest diumenge, amb un nou rècord d’inscripcions que es van tancar en menys de 4 minuts, es fa a la Casa Llotja de Mar de Barcelona el 13è Premi Vila Viniteca de tast de vins a cegues per parelles. Fins a 240 nassos s’enfrontaran als vins a cegues de tot el món tot buscant passar a una gran final reservada només a 10 parelles. Enguany hi participen parelles de Catalunya, Espanya, de França, d’Itàlia, d’Andorra i fins i tot de Noruega. També hi ha una parella de xinesos (tot i que no venen de la Xina).

Dilluns es farà el multitudinari show room de La Música i el Vi a Barcelona, la primera edició que no coincideix amb el saló de vins de la fira Alimentaria. Serà l’onzena edició i reunirà més de 230 cellers a la Llotja de Mar fins a les 20 hores. Donat el gran nombre de cellers participants, s’ha avançat a les 10 del matí l’obertura de portes. Les entrades es venen a 220 euros. I la nit de dilluns es farà, per acabar aquest llarg cap de setmana, La Nit dels Tanins al Sutton.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa