VadeVi
Cap de setmana de garnatxes, premis i vins a la Terra Alta

Grup de guardonats de l’edició del 2014 del concurs de vins amb DO Terra Alta. Foto: EV -IS

La 27a Festa del Vi de Gandesa arriba un any més amb les millors expectatives. 25 cellers han ocupat els estands de la fira per donar a conèixer les seves novetats i millors productes de l’anyada, mentre que la ciutat es va omplint d’activitats paral·leles que s’han programat per als tres dies de festa.

Divendres a la nit, per exemple, ha tingut lloc la ja tradicional Nit de les Garnatxes blanques on s’hi ha pogut tastar vins elaborats amb la varietat estrella de la Terra Alta, maridats amb tapes del restaurant amb estrella Michelin Villa Retiro de Xerta. Més de 500 persones s’han trobat sota els arcs del Celler Cooperatiu per tastar i descobrir les millors referències de la comarca i compartir les novetats del sector, entre les quals no hi ha faltat referències als darrers resultats als Premis Vinari 2014, on els vins terraltins van obtenir molt bons resultats.

Precisament, durant el lliurament dels premis del Concurs de Vins DO Terra Alta 2014, tant el director general de l’INCAVI Jordi Bort, encarregat de la inauguració, com el pregoner de la festa, David Carabén, s’han referit al reconeixement que ha tingut la comarca en la segona edició del concurs de vins de Catalunya. Bort ha comentat que era molt necessària una iniciativa com la dels Premis Vinari a Catalunya, perquè aglutina a tot el sector i li dóna el reconeixement que es mereix. Carabén fins i tot s’hi ha referit com als “Óscars dels vins catalans”.

De fet, alguns dels cellers que van pujar a l’escenari dels Vinari també han recollit premis a Gandesa. Aquest ha estat el cas del celler Xavier Clua, que s’ha endut el premi al millor blanc de collita pel seu Mas d’en Pol; i del Celler Piñol que ha guanyat el millor rosat per Ntra. Sra. del Portal 2013 i el Gran blanc Terra Alta per l’Avi Arrufí 2012.

El llistat amb tots els premis és el següent:

– Millor vi blanc de collita: Mas d’en Pol 2013

– Millor vi rosat: Ntra. Sra. del Portal 2013, de Celler Piñol

– Millor vi “Terra Alta Garnatxa blanca” de collita: La Serra 2013, d’Herència Altès

– Millor vi negre de collita: Tern Arrel de Nou 2013

– Menció especial millor vi negre de collita: Jordi Miró 2013 de Jordi Miró Diego

– Gran vi blanc “Terra Alta”: l’Avi Arrufí 2012, de Celler Piñol

– Gran vi negre “Terra Alta”: Gamberro 2011, Pagos de Hibera

– Millor vi de licor: Merian de Cellers Tarroné

– Millor vi negre de bóta: Mon Iaio Sisco 2013, Celler Josep Vicens

Mon Iaio Sisco, novetat 2014

Aquest darrer vi, del celler Josep Vicens, ha estat una de les novetats que s’ha presentat enguany en el marc de la festa. Recent embotellat després d’uns mesos en bóta, aquest 100% samsó surt a la llum amb nova imatge, il.lustrat pel reconegut fotògraf Jordi Borràs, i que fa homenatge al iaio de la família, pioner en l’elaboració dels vins de la casa.

La fira del vi de Gandesa continua durant tot el cap de setmana i demà diumenge se servirà el tradicional dinar popular de “clotxa”, menjar típic de la zona que es fa a base de pa, arengada i embotits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa