VadeVi
Carlos Brull: “Havíem preparat la millor Fira del Vi de Falset de la història i no ha pogut ser”
  • CA
Carlos Brull recorda que s'havia preparat la Fira del Vi de Falset més important de la història
Carlos Brull recorda que s’havia preparat la Fira del Vi de Falset més important de la història | Instagram

!–akiadsense–>

La Fira del Vi de Falset està en marxa, però enguany en format online. El coronavirus ha obligat a fer servir la imaginació per oferir una fira atípica, tota virtual, “sense possibilitat de compartir brindis i abraçades”. Aquest era un dels laments dels que han protagonitzat la inauguració oficial que s’ha pogut seguir a través de les xarxes socials.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull assegura “em fa una mica de pena. Havíem preparat la millor fira de la història, havíem creat un nou espai professional per fer un salt endavant en la celebració dels 25 anys i això no ha pogut ser. Però alhora em fa molta il·lusió donar el tret de sortida a aquesta fira virtual. Les administracions, totes, no ens podem quedar de braços creuats. És el moment de lluitat perquè hem de tirar el sector del vi endavant”.

El president Torra ha inaugurat la primera Fira del Vi de Falset Online
El president Torra ha inaugurat la primera Fira del Vi de Falset Online | Facebook

!–akiadsense–>

Aquesta inauguració oficial ha comptat amb la presència del president Quim Torra, que com la resta del que han intervingut ha fet una crida al consum de producte local “perquè la crisi passarà, però la terra persistirà”, ha dit. “Hem de fer el cor fort perquè el món del vi pateix. Al Priorat les heu passat magres però malgrat tot ha prevalgut el vostre esforç per preservar la terra i per posar els vins de la DOQ Priorat i de la DO Montsant a les millors taules”.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà en un moment de la seva intervenció
La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà en un moment de la seva intervenció | Instagram

!–akiadsense–>

En aquest sentit, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà ha recordat als vinaters de la comarca del Priorat i de Catalunya en general que des del seu departament estan fent de mediadors amb el Ministeri d’Agricultura i de la UE per sortir d’aquesta crisi “compteu amb la nostra complicitat extrema i ens en sortirem, perquè sou una insígnia pel nostre país i perquè el nostre vi és la nostra essència”.

Pel director de l’Incavi, Salvador Puig, aquesta crisi ha arribat en un mal moment però si es va superar la crisi del 2008 amb la venda a l’exterior “també superarem aquesta. Ara toca conquerir, encara més, el comerç de casa nostra. Per remuntar el vol el més aviat possible”.

Sal·lustià Álvarez i Pilar Just també han intenvingut a la inauguració virtual
Sal·lustià Álvarez i Pilar Just també han intenvingut a la inauguració virtual | Instagram

!–akiadsense–>

També hi han intervingut el president de la DOQ Priorat Sal·lustià Álvarez. Assegura que les vinyes segueixen el seu curs, però “tot l’any serà excepcional. Una anyada que quedarà registrada als llibre com la que més maldecaps ens ha portat, una anyada de nervis, però també una gran collita”. I de la seva banda, la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just anunciava que s’estan preparant tota una sèrie d’activitat durant tot l’any per mantenir viu l’esperit de la fira i que “serviran de preludi fins que podem celebrar la 25a edició que farem l’any vinent”.

Amb un cert regust de pena perquè “el directe no hi ha res que el pugui substituir”, ha dit Torra, tots els que han intervingut en aquesta inauguració fan una crida a la participació. S’han organitzat tastos, conferències, concerts virtuals i una subhasta solidària per donar suport als que més ho necessiten en aquest temps de crisi.

Podeu recuperar aquesta inauguració virtual a través de xarxes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa